ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Atentat cu bombă! Cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi

Un atentat sângeros cu bombă a avut loc în această după-amiază şi s-a soldat cu moartea a cel puţin 235 de persoane şi rănirea altor 130.
Autor: Vicentiu Dinescu | 24.11.2017 | 19:44
Atentat cu bombă! Cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi

Atentatul s-a produs la o moschee în nordul Peninsulei Snai, în Egipt. Atacul a avut loc într-un sat situat în aproiere de Al-Arish, capitala provinciei egiptene Sinaiul de Nord. De asemenea, la moschee a avut loc un atac armat.

ADVERTISEMENT

Atacul nu a fost revendicat imediat. Acesta ar putea să fie cel mai sângeros atentat din ultimii trei ani în regiune. Guvernul egiptean a anunţat trei zile de doliu naţional în urma atacului. Alte cel puţin 130 de persoane au fost rănite la Moscheea al-Rawdah, frecventată de musulmani sufiţi, la Bir al-Abd.

Atentatul a fost denunţat şi de Donald Trump

ADVERTISEMENT

Preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sisi a condamnat atentatul, pe care l-a catalogat drept ”criminal” şi ”laş” şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Atacul ”nu va rămâne nepedepsit”, a ameninţat el-Sisi în această alocuţiune televizată şi a subliniat că Egiptul îşi va continua războiul împotriva terorismului.

Atentatul a fost denunţat şi de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump. ”Un atac oribil şi laş asupra unor credincioşi nevinovaţi şi lipsiţi de apărare în Egipt. Lumea nu poate tolera terorismul. Să-i înfrângem militar şi să discredităm ideologia extremistă care constituie baza existenţei lor!”, a scris Trump pe Twitter în timp ce juca golf în Florida cu Tiger Woods şi Dustin Johnson.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!