ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Atentat cu bombă în Afganistan! Patru morţi şi zeci de răniţi lângă un teren de cricket

Atentat cu bombă în Afganistan, în tragedie pierzându-şi viaţa patru persoane, dintre care doi poliţişti, iar alte zeci fiind rănite. Atacul sinucigaş cu bombă care a avut loc în...
Autor: Vicentiu Dinescu | 14.09.2017 | 00:18
Atentat cu bombă în Afganistan! Patru morţi şi zeci de răniţi lângă un teren de cricket

Atentat cu bombă în Afganistan, în tragedie pierzându-şi viaţa patru persoane, dintre care doi poliţişti, iar alte zeci fiind rănite. Atacul sinucigaş cu bombă care a avut loc în apropierea unui teren de cricket din Kabul, în jurul orei locale 15.45, unde avea loc un meci internaţional din cadrul T-20.

ADVERTISEMENT

Atentatul a avut loc la aproximativ 500 de metri distanţă de arena unde avea loc partida de cricket la care participau 30 de jucători şi antrenori străini. Niciunul dintre spectatori nu se află printre victimele atacului. “Nimic nu s-a întâmplat în interiorul stadionului, iar partida s-a desfăşurat normal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Afgan al Cricketului, Farid Ahmad Hotak.

Atacatorul se îndrepta spre stadion atunci când a fost oprit de poliţie, la primul dintre cele trei puncte de control care duc spre stadion, iar acesta şi-a activat încărcătura explozivă. ”Sacrificându-se, forţele de securitate l-au împiedicat pe atacator să ajungă în mulţime (pe stadion) şi să provoace o catastrofă”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Basir Mujahid.

ADVERTISEMENT

Ultimul atentat din capitala afgană a avut loc în 29 august, când cinci persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis lângă o agenţie bancară. Acel atac a fost revendicat de talibani. El a fost precedat de o serie de alte atacuri sângeroase în capitala Afganistanului, printre care un atentat cu maşină-capcană care a avut loc în urmă cu trei luni în cartierul diplomatic şi care s-a soldat cu circa 150 de morţi şi 400 de răniţi, majoritatea civili.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!