Atentat cu maşină-capcană în Siria

Mirela Apostol   
in Hotnews
26/07/2016, 09:04
Atentat cu maşină-capcană în Siria

Un atentat cu maşină capcană a lovit luni seară un cartier al capitalei Siriei, Damasc, a informat agenţia oficială Sana, precizând că s-au înregistrat “mai mulţi răniţi”.

Explozia s-a produs în Kfar Souseh, un cartier modern şi luxos din sud-vestul capitalei, în faţa unui imobil cu zece etaje, potrivit unui corespondent al agenţiei France Presse aflat la faţa locului.

El a văzut bucăţi metalice care păreau să fi aparţinut maşinii utilizate în atentat, însă vehicul în cauză nu era vizibil. Pe sol se aflau numeroase resturi.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a anunţat şi el un atentat cu maşină capcană care a făcut “victime”, fără alte detalii.

Mai multe atentate au lovit Damascul, bastionul forte al regimului Bashar Al-Assad, în cursul primilor trei ani de război, dar între timp au devenit rare.

În cartierul Kfar Souseh se află sediul Ministerului sirian de Externe şi al guvernului. În acest cartier a fost asasinat în 2008 Imad Mougniyah, lider militar al Hezbollah. Mişcarea şiită libaneză a acuzat Israelul, care a dezminţit orice implicare.

Kfar Souseh este, de asemenea, printre cartierele capitalei unde în 2011 au avut loc manifestaţii paşnice ca şi în restul ţării, înainte de a fi reprimate în sânge de regim.

Ulterior, Siria a căzut pradă unui război civil care a făcut până în prezent peste 280.000 de morţi şi a constrâns mai mult de jumătate din populaţia ţării să îşi părăsească locuinţele.

Conflictul a devenit mai complex odată cu amestecul a numeroase puteri regionale şi internaţionale, precum şi cu ascensiunea în putere a unor grupări jihadiste ca Statul Islamic sau Frontul Al-Nusra, ramura siriană a organizaţiei Al-Qaida.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×