VIDEO. MASACRU la Nisa de Ziua Naţională a Franţei! 84 de morţi, dintre care 10 copii! Cel puţin 100 de răniţi

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 12:00 / Aproximativ 10 copii au fost ucişi în atacul de la Nisa. Fostul primar al Nisei, Christian Estrosi, a declarat că "circa 10 copii" se numără...
15.07.2016 | 16:28
VIDEO MASACRU la Nisa de Ziua Nationala a Frantei 84 de morti dintre care 10 copii Cel putin 100 de raniti
ADVERTISEMENT

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 12:00 / Aproximativ 10 copii au fost ucişi în atacul de la Nisa. Fostul primar al Nisei, Christian Estrosi, a declarat că “circa 10 copii” se numără printre cei 84 de oameni care au fost ucişi joi seara la Nisa, relatează BFMTV. Cincizeci şi patru de copii au fost internaţi într-un singur spital din Nisa, din apropiere de Promenade des Anglais, după atacul de joi seară, relatează Nice Matin, potrivit căruia numărul real al copiilor răniţi ar putea fi mai mare.

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 8.35: Ministerul francez de interne indică faptul că numărul morţilor a crescut la 84. În acelaşi timp, MAE indică faptul că printre răniţi s-ar afla şi doi români, dar starea lor nu e gravă.

ADVERTISEMENT

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 02:41. Un oficial local, preşedintele regiunii Paca, a afirmat că vehiculul era încărcat cu arme şi grenade. Parchetul antiterorist a preluat ancheta.

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 02:03. Bilanţul tragediei e în creştere. Publicaţia Le Figaro, citînd surse din Poliţie, informează că 73 de persoane au murit şi cel puţin 100 au fost rănite. 

ADVERTISEMENT

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 01:30. Continuă să curgă mărturiile: „E oroarea absolută, indescriptibilă. Şoseaua, trotoarele, în dreptul Palatului Mării, sunt pline de cadavre. Sunt corpuri peste tot. Sunt evacuaţi oamenii care se mai află acolo şi care plâng, sunt sub şoc”.

Camionul era unul frigorific şi martorii spun că a intrat în mulţime cu 60-70 de km la oră. (VEZI momentul în care camionul intră în plin în mulţimea de la Nisa)

ADVERTISEMENT

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 01:25. Ministerul de Interne cere populaţiei să nu blocheze reţelele de comunicaţie şi să nu sune la numerele de urgenţă decât în cazuri de absolută necesitate. 

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 01:19. Preşedintele François Hollande s-a întors de la Avignon şi s-a deplasat direct la celula de criză instituită la Paris.

ADVERTISEMENT

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 01:15. Parchetul din Nisa vorbeşte de cel puţin 60 de morţi şi peste 100 de răniţi.

„Erau mii de persoane pe Promenadă. Copii. E un carnaj”, au povestit martori oculari citaţi de presa franceză.

 ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. UPDATE 01:10. Subprefectul provinciei Alpes-Maritimes confirmă la BMF TV că sunt 30 de morţi şi 100 de răniţi şi că este vorba de un atentat de mare amploare.

Ocupanţii camionului ar fi deschis focul asupra mulţimii înainte ca şoferul să fie împuşcat de forţele de ordine. Un presupus complice ar fi reuşit să fugă, scrie Le Parisien, citat de Digi24.

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. Tragedie uriaşă în Franţa, la Nisa. Un camion a intrat într-un grup de oameni care erau pe stradă şi sărbătoreau Ziua Naţională a Franţei. Bilanţul e unul macabru. Peste 30 de morţi şi 100 de răniţi, conform AP.

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. Nu se ştie motivul atacului, însă martorii au auzit şi focuri de armă. Camionul a intrat direct în mulţime, de unde şi numărul imens de victime. După atac s-a instaurat panica şi oamenii au alergat pe străzi, aşa cum se vede pe imagini.

ATENTAT DE ZIUA NATIONALA A FRANTEI. Şoferul camionului a decedat pe loc. Un martor a declarat: “Sînt cadavre. Cadavre peste tot”. Martorul a declarat anchetatorilor că maşina avea o viteză foarte mare.

VEZI VIDEO:


ADVERTISEMENT