News

Atentat în Afganistan! Zeci de morți și aproape o sută de răniți

19.09.2019 | 12:33
Atentat in Afganistan Zeci de morti si aproape o suta de raniti

Un nou atentat cu mașină capcană s-a produs în Afganistan! Acesta a fost revendicat aproape imediat de talibani. Aceștia vizau un imobil al serviciilor de informaţii din Qalat, în sudul Afganistanului. Explozia s-a soldat cu 10 morţi şi 85 de răniţi, potrivit guvernatorului provinciei Zabul. “În această dimineaţă, o maşină-capcană a vizat NDS (serviciile de informaţii afgane). Spitalul regional care este situat în acelaşi loc a fost distrus în atac. Zece persoane au murit şi 85 au fost rănite”, a declarat Rahmatullah Yarmal.

Atentat în Afganistan!

Atacul a fost revendicat de un purtător de cuvânt al talibanilor, Qari Yousuf Ahmadi: “Am întreprins un atac-martir împotriva NDS”, a declarat el într-un mesaj în care a mai spus că blocul vizat a fost complet distrus. Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne afgan, Marwa Amini, atacul a avut loc “în jurul orelor 05:50, cu un camion-capcană, lângă spitalul din Zabul”.

De altfel, Afganistanul a fost zguduit serios în ultima perioadă. Țara a fost scena unei serii de atacuri sângeroase revendicate majoritatea de talibani. Acestea au apărut în condiţiile în care alegeri prezidenţiale sunt programate să aibă loc în 28 septembrie. Vă readucem aminte că în urmă cu două zile, cel puţin 48 de persoane au fost ucise în două atacuri-sinucigaşe, unul împotriva unui miting electoral al preşedintelui Ashraf Ghani în centrul ţării, altul la Kabul, vizând un centru de recrutare al armatei.

Atentat în Afganistan! Explozie
Atentatul a dus la moartea a zece oameni. Sursa foto – facebook

Zeci de morți și aproape o sută de răniți

O grupare insurgentă talibană a revendicat cele două deflagrații produse atunci. „Preşedintele nu este rănit”, a declarat un consilier al lui Ghani pentru reporteri. “Femei şi copii se află printre cei răniţi, iar majoritatea victimelor par să fie civili”, a informat Abdul Qasim Sangin, şeful spitalului local. Și doi români au murit în urmă cu puțin timp în Afganistan, Vasile Rădună și Ciprian Ștefan Polschi.

Trupurile neînsuflețite ale celor doi au fost aduse deja în țară. Militarii români au încetat din viață în apropiere de consulatul român în Afghanistan.

Tags: