ADVERTISEMENT
News

Atentat în Afganistan! Zeci de morți și răniți în urma deflagrației

Autor: Alexandru Năstase | 30.07.2020 | 23:20
Atentat în Afganistan! Zeci de morți și răniți în urma deflagrației
Deflagrație în Afganistan. Sursa foto - hepta.ro

Atentat în Afganistan soldat cu cel puțin 17 persoane care și-au pierdut viața. Alți 21 de oameni au fost răniți în urma deflagrației.

ADVERTISEMENT

Un vehicul capcană la sud de capitala afgană Kabul a sărit în aer, conform primelor informații. Culmea, totul s-a petrecut cu doar câteva ore înainte de începerea unui armistiţiu.

”Un număr de 17 morţi şi 21 de răniţi au fost aduşi la spitalul nostru. Între victime sunt civili şi soldaţi”, a declarat doctorul Sediqullah, directorul secţiei de urgenţă a spitalului din capitala provinciei Logar, unde a avut loc atacul.

ADVERTISEMENT

Deflagrație în Afganistan

De altfel, violenţa în Afganistan rămâne neobişnuit de crescută în pofida negocierilor de pace cu talibanii. Un raport oficial al americanilor arată o creştere bruscă a numărului de victime civile în al doilea trimestru.

Raportul survine după ce talibanii au anunţat o nouă încetare a focului de trei zile odată cu sărbătoarea Eid al-Adha, la sfârşitul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

”Pentru ca poporul nostru să poată petrece trei zile de Eid (al-Adha) în încredere şi bucurie, toţi combatanţii au primit instrucţiunea să nu desfăşoare nicio operaţiune”, a anuţat pe Twitter un purtător de cuvânt taliban, Zabihullah Mujahid.

Însă, în cazul în care talibanii sunt atacaţi de către forţele guvernametale afgane, vor răspunde atacurilor, a avertizat el.

ADVERTISEMENT

Violenţele au crescut în intensitate în ultimele săptămâni în Afganistan, în contextul în care un schimb de deţinuţi între Guvernul afgan şi talibani se împotmoleşte.

Statele Unite şi-au exprimat satisfacţia faţă de un nou acord cu priviren la un armistiţiu între Guvernul afgan şi talibani şi speranţa unei începeri rapide a negocierilor interafgane.

ADVERTISEMENT

”Salut anunţarea unui armistiţiu” la începutul Eid al-Adha a declarat un oficial american de rang înalt la Kabul, Ross Wilson.

”Sper că cele două părţi îşi vor îndeplini angajamentele şi că vor începe rapid negocieri interafgane”, a scris el pe Twitter.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!