Atentat într-un hotel de 5 stele din Pakistan. 4 bărbați înarmați au luat cu asalt locația și au ucis cel puțin un om

Claudiu Ilie   
în HotNews
11/05/2019, 19:41
Atentat într-un hotel de 5 stele din Pakistan. 4 bărbați înarmați au luat cu asalt locația și au ucis cel puțin un om GALERIE FOTO
Atentat in Pakistan, la un hotel de lux!

Atentat în Pakistan! Mai mulți oameni înarmați au luat cu asalt un hotel de cinci stele din Pakistan! Cel puțin o persoană a fost ucisă de teroriștii înarmați și mai multe persoane au fost rănite, iar hotelul a fost încercuit de forțele de ordine pakistaneze, care le cer teroriștilor să se predea!

Atentat în Pakistan, după ce patru bărbați înarmați au deschis focul într-un hotel de lux

Se pare că patru indivizi înarmaţi au atacat hotelul de lux din oraşul-port Gwadar în provincia Belucistan din sud-vestul Pakistanului, sâmbătă, au ucis un agent de pază şi continuă să ţină piept forţelor de securitate, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Ministrul de interne al provinciei, Ziaullah Langu, a declarat că cel puţin patru bărbaţi înarmaţi au intrat în hotelul de cinci stele şi au deschis focul, conform AFP. Majoritatea clienţilor au fost evacuaţi, dupăcum a declarat ministrul internelor, care a mai adăugat că forţele de securitate îi urmăresc pe atacatori. “Cu toate acestea, ni s-a spus că au fost răniţi uşor câţiva oameni”, a spus Langu.

Teroristi inarmati au intrat intr-un hotel de lux

Nicio grupare teroristă nu a revendicat încă atacul

Atacatorii au început mai întâi să tragă focuri de armă asupra hotelului Pearl Continental, apoi au pătruns în incinta hotelului. Atacul a început la ora locală 16.45 (11.45 GMT), a declarat pentru EFE un oficial al poliţiei. Forţele de securitate au ajuns la faţa locului şi de atunci schimbul de focuri continuă.

Niciun grup nu şi-a asumat încă responsabilitatea pentru acest atac, ce survine la trei săptămâni după ce un grup de separatişti din Belucistan a împuşcat şi ucis 14 pasageri după ce au oprit autobuzele în care aceştia călătoreau.

Situat la graniţa cu Afganistanul şi Iranul, Belucistan este cea mai săracă din cele patru provincii ale Pakistanului, în ciuda depozitelor de hidrocarburi şi minerale. Este, totodată, şi cea mai volatilă: o insurgenţă separatistă şi violenţe islamiste au lăsat sute de morţi în ultimii ani.

Închide ×