Atentat la Paris! O maşină a intrat într-un grup de militari. Vezi care este situaţia

Sorin Dumitrescu   
în Hotnews
10/08/2017, 00:03
Atentat la Paris! O maşină a intrat într-un grup de militari. Vezi care este situaţia

Terorismul devine în plan social un substitut al cancerului în corpul omenesc. Pentru că, departe de a fi eradicat, acest pericol care pândeşte zilnic, în orice colţ de lume, viaţa normală a societăţii, fenomenul de terorism duce la crearea de panica, de nesiguranta, de groaza in randurile populatiei, de neincredere in capacitatea ca vietile lor sa fie protejate de catre cei desemnati să se ocupe cu păstrarea ordinii publice.

Formele de manifestare sunt dintre cele mai diverse şi acţiunile sunt revendicate, aproape în totalitate, de către Statul Islamic. De la atentatele sinucigaşe cu explozibil, de la atacul cu arme automate s-a ajuns la modalitatea cel mai puţin controlabilă, a atentatelor cu maşini. Au avut loc în Germania, în Anglia şi acum s-au petrecut şi în Franţa.

Atentat la Paris. Autorul a reuşit să fugă 

Miercuri dimineaţă o maşină a intrat în viteză într-un grup de militari francezi, la Paris, reuşind să îi rănească. Totul s-a petrecut foarte repede, autorul atacului reuşind să fugă de la faţa locului. Incidentul a avut loc în districtul Levallois Perret, într-o suburbie a capitalei Franţei.

Militarii ieşeau dimineaţa, in jurul orei 8,30 din cazarmă, în Piaţa Verdun, când automobilul a intrat direct în ei. Ei făceau parte din programul Sentinelle, o operaţiune de amploare declanşată de autorităţile franceze după sângerosul atentat de la săptămânalul Charlie Hebdo din ianuarie 2015. Această operaţiune are ca scop menţinerea securităţii pe străzile principalelor oraşe din Franţa.

Închide ×