News

Atentat sângeros în Afganistan. Talibanii au atacat o bază a armatei

30.01.2021 | 15:02
Atentat sangeros in Afganistan Talibanii au atacat o baza a armatei
ADVERTISEMENT

Explozia unei mașini-capcane la o bază militară din Afganistan a dus la moartea sau rănirea a câtorva  zeci de militari. Atacul a fost revendicat de către talibani, transmite Agerpres, citând DPA.

Un consilier local, Ajmal Omar, a declarat că cel puţin 14 soldaţi au fost ucişi în explozia unei maşini-capcană în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, a anunţat sâmbătă un consilier local, citat de DPA.

ADVERTISEMENT

Atacatorul sinucigaș a vizat o bază militară din districtul Shrizad al provinciei, consilierul precizând că alți patru militari au fost răniți.

Violențe în trei provincii din Afganistan

Ulterior, talibanii au revendicat atacul împotriva bazei militare, iar un purtător de cuvânt al acestora, Zabiullah Mujahid, a susținut că numărul victimelor este de 50 de morți și răniți.

ADVERTISEMENT

Forțele de securitate ale regimului de la Kabul se confruntă cu o intensificare a activității talibanilor și Statului Islamic în provincia Nangarhar, care lansează atacuri împotriva armatei atât pe scară redusă cât și de amploare.

Atentatul de sâmbătă dimineață survine la o zi după ce poliția s-a ciocnit cu membrii unei miliții ale unui lider local din provincia centrală Wardak. Ministerul de Interne din Afganistan a anunțat că șapte membri ai miliției au fost uciși în urma schimbului de focuri, iar alte nouă persoane, printre care și polițiști, au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Alți 68 de membri ai miliției au fost arestați de către poliție care îi acuză că au perturbat activităților forțelor de ordine din districtul Behsood.

Informațiile prezentate de către autoritățile de la Kabul au fost contestate de către un parlamentar local din provincia Wardak, Mahdi Rasih, care a acuzat poliția că a deschis focul la o demonstrație pașnică din districtul Behsood, în urma căreia au fost uciși 11 oameni, iar alți 20 au fost răniți.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Rasih, ciocnirile au izbucnit când şeful poliţiei a spus că va începe o operaţiune împotriva comandantului local, cunoscut ca Alipoor, din comunitatea etnică Hazara.

Violențe s-au înregistrat și în provincia sudică Kandahar, unde o bombă plasată la marginea drumului a ucis trei civili în districtul Panjwaee al provinciei.

ADVERTISEMENT
Tags: