ADVERTISEMENT
News

Atentat sinucigaș în Bagdad. Explozia unei bombe a ucis 28 de persoane și a rănit alte 73. Video

Autor: Adrian Baciu | 21.01.2021 | 15:10
Atentat sinucigaș în Bagdad. Explozia unei bombe a ucis 28 de persoane și a rănit alte 73. Video
Atentat sinucigaș în Bagdad. Explozia unei bombe a ucis 28 de persoane și a rănit alte 73. Sursa foto: colaj Fanatik

Scene desprinse din filmele de groază petrecute joi pe străzile din Bagdad. Un atentat sinucigaș cu bombă a lăsat în urma sa 28 de morți și peste 70 de răniți.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, doi cetățeni s-au detonat în centrul Capitalei din Irak, chiar în momentul în care se aflau într-o piață extrem de aglomerată din oraș.

Până la această oră, nicio grupare teroristă nu a revendicat atacul, dar suspiciunea cade asupra grupului jihadist Stat Islamic (ISIS).

ADVERTISEMENT

Atentat sinucigaș în Bagdad: 28 de morți și 73 de răniți după explozia unei bombe

Cel puțin 28 de persoane au fost ucise și alte 73 rănite într-un atentat sinucigaș care a avut loc joi într-o zonă comercială aglomerată din capitala Irakului, Bagdad, spun oficialii locali, conform BBC.

Purtătorul de cuvânt al armatei irakiene, Yehia Rasool, a declarat că atacul de joi dimineață a fost ”efectuat de doi sinucigași care s-au detonat atunci când au fost urmăriți de forțele de securitate” prin zona Bab Sharqi.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație a ministerului de interne se spune că primul bombardier s-a pus pe jos în piață, pretinzând că se simte rău. Când oamenii s-au adunat în jurul lui, a detonat o centură explozivă pe care o purta.

Doi teroriști s-au detonat în Bagdad. Momentul exploziei

“Un atacator a ajuns în piață, a căzut la pământ și a început să se plângă că îl doare stomacul, apoi și-a apăsat detonatorul din mână. A explodat imediat. Oamenii au fost pus și simplu sfârtecați”, a declarat oficialul irakian.

ADVERTISEMENT

Apoi, a doua bombă a fost detonată la scurt timp după prima, când cei prezenți au încercat să le acorde primul ajutor victimelor. Potrivit sursei citate, toate spitalele din Bagdad au fost mobilizate pentru a prelua răniții în urma atentatului.

Până la această oră, nu a existat nicio revendicare a atacului. Atentatele sinucigașe au fost rare în capitala irakiană de la înfrângerea Statului Islamic în 2017. Ultimul a avut loc în ianuarie 2018, tot în Piața Tayaran, în urma căruia au murit 27 de persoane.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, atentatele sinucigașe au devenit rare în capitala Irakului, după înfrângerea militară a ISIS de către forțele de securitate irakiene, care au fost susținute de o coaliție multinațională condusă de SUA și de forțe paramilitare susținute de Iran.

Înainte de a fi înfrântă, gruparea jihadistă ISIS a controlat în trecut 88.000 km pătrați de teritoriu care se întindea din estul Irakului până în vestul Siriei și a impus dominația asupra a aproape 8 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!