Hotnews

Atentat sinucigaş în Turcia. Cel puţin zece răniţi

Cel puţin zece persoane au fost rănite miercuri în oraşul Bursa din nord-vestul Turciei după ce o femeie kamikaze a detonat încărcătura explozibilă aflată asupra sa, au declarat surse...
Autor: Ionuţ Cataramă | 27.04.2016 | 19:40
Atentat sinucigaş în Turcia. Cel puţin zece răniţi

Cel puţin zece persoane au fost rănite miercuri în oraşul Bursa din nord-vestul Turciei după ce o femeie kamikaze a detonat încărcătura explozibilă aflată asupra sa, au declarat surse oficiale citate de AFP.

‘Este vorba despre un atentat sinucigaş’, a declarat o sursă de securitate sub acoperirea anonimatului.

Explozia s-a produs în apropierea moscheii Ulucami, important simbol al oraşului, potrivit postului de informaţii CNN-Türk, care citează poliţia.

Potrivit primelor informaţii, atacatoarea kamikaze ar fi fost în vârstă de 25 de ani.

Turcia trăieşte de mai multe luni în stare de alertă din cauza unei serii de atacuri legate de conflictul kurd sau atribuite grupării jihadiste Stat Islamic (SI).

În februarie şi în martie, două atentate cu maşină capcană s-au soldat cu circa 60 de victime în inima capitalei turce Ankara. Acestea au fost revendicate de Şoimii libertăţii din Kurdistan (TAK), un grup radical şi disident din PKK, care desfăşoară din 1984 o rebeliune împotriva statului turc care s-a soldat deja cu peste 40.000 de morţi.

Un alt atentat sinucigaş produs la jumătatea lunii martie pe o arteră comercială din centrul Istanbulului a provocat moartea a patru turişti străini, printre care trei cetăţeni israelieni. Acest atac a fost atribuit de guvernul islamo-conservator grupării jihadiste Stat Islamic.

Sursă: www.antena3.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!