News

Atentat terorist la o biserică din Indonezia, în Duminica Floriilor. Momentul exploziei, surprins de camere. Video

28.03.2021 | 13:21
Atentat terorist la o biserica din Indonezia in Duminica Floriilor Momentul exploziei surprins de camere Video
ADVERTISEMENT

Un atentat terorist a avut loc duminică lângă o biserică catolică din oraşul indonezian Makassar, a anunţat presa internațională, care a confirmat că mai multe persoane sunt rănite.

Din primele informații, o bombă a explodat în fața catedralei din Indonezia, chiar în timpul slujbei din Duminica Floriilor pentru catolici. Poliția consideră că a fost un atac sinucigaș.

ADVERTISEMENT

Momentul exploziei a fost surprins de o cameră de supraveghere a circulației din zonă. Imaginile care au apărut ulterior în social-media arată resturi umane împrăștiate lângă poarta de la intrarea laterală a clădirii.

Atentat terorist la o biserică din Indonezia, în Duminica Floriilor

Poliția din oraşul indonezian Makassar a anunțat că în spatele atacului ar fi stat doi suspecți de sinucidere. Ajunși în apropierea bisericii catolice, aceștia s-ar fi aruncat în aer.

ADVERTISEMENT

În urma atacului, 14 persoane au fost rănite, iar camerele de supraveghere arată flăcări în urma exploziei, fum şi resturi aruncate în mijlocul drumului.

Duminică, 28 martie, catolicii celebrează ziua Floriilor, iar mii de procesiuni au loc în toate bisericile din țara asiatică și din lume.

ADVERTISEMENT

”A avut loc o explozie şi bănuim că a fost produsă de o bombă”, a declarat reporterilor E. Zulpan, purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Sulawesi de Sud, a cărei capitală este Makassar.

”De asemenea, am găsit părţi de corp uman şi cercetăm dacă aparţin atacatorilor sau persoanelor din apropiere. Răniţii au fost spitalizaţi”, a adăugat oficialul, conform site-ului RT.

ADVERTISEMENT

Ulterior, purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Argo Yuwono, a declarat reporterilor că doi presupuși făptași mergeau cu motocicleta în timp ce încercau să intre în biserică. Acesta a adăugat că la fața locului au fost găsite un vehicul carbonizat și rămășițe umane.

Atentatul nu a fost revendicat

Deocamdată, atentatul nu a fost revendicat de nicio grupare radicală. În trecut, poliţia a dat vina pe gruparea Jamaah Ansharut Daulah (JAD), inspirată de Statul Islamic, pentru mai multe atacuri sinucigaşe în 2018 asupra bisericilor şi a unui post de poliţie în oraşul Surabaya, care au ucis peste 30 de persoane.

În această țară, cel mai sângeros atac al militanţilor islamişti în Indonezia a avut loc în insula turistică Bali în 2002, când atacatori sinucigaşi au ucis 202 persoane, majoritatea turişti străini.

ADVERTISEMENT