Hotnews

Atentat terorist în Siria. Cel puţin patru copii au murit şi şase au fost răniţi

Cel puţin patru copii au murit şi şase au fost răniţi, sâmbătă, în explozia unei mine amplasate de luptători ai grupării teroriste Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, informează EFE,...
10.04.2016 | 00:04
Atentat terorist în Siria. Cel puţin patru copii au murit şi şase au fost răniţi

Cel puţin patru copii au murit şi şase au fost răniţi, sâmbătă, în explozia unei mine amplasate de luptători ai grupării teroriste Stat Islamic (SI) în nordul Siriei, informează EFE, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), explozia a avut loc la periferia oraşului Kobane, aflat la frontiera cu Turcia, în nordul extrem al provinciei siriene Alep. OSDO a menţionat că era vorba despre un dispozitiv exploziv amplasat cu câteva luni în urmă în această zonă, scena unor lupte dure între jihadişti şi forţele kurde siriene.

În septembrie 2015, Stat Islamic a început o ofensivă de preluare a controlului asupra oraşului Kobane, una dintre principalele enclave kurde din Siria, şi chiar a reuşit să pătrundă în oraş şi să controleze o parte din urbe.

La capătul a peste patru luni de luptă, principala miliţie kurdo-siriană, Unităţile de Protecţie a Poporului, a reuşit să-i alunge pe jihadişti din Kobane, cu sprijinul coaliţiei internaţionale anti-SI, condusă de SUA.

Sursă: www.antena3.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri