Hotnews

Atentate în Bruxelles: Autorităţile au identificat pînă acum 24 dintre persoanele ucise! Care e starea răniţilor

Autorităţile belgiene au anunţat, sâmbătă, că medicii legişti au identificat până acum 24 dintre victimele ucise în atentatele teroriste din Bruxelles de marţi, iar şapte sunt încă...
27.03.2016 | 00:02
Atentate în Bruxelles: Autorităţile au identificat pînă acum 24 dintre persoanele ucise! Care e starea răniţilor
ADVERTISEMENT

Autorităţile belgiene au anunţat, sâmbătă, că medicii legişti au identificat până acum 24 dintre victimele ucise în atentatele teroriste din Bruxelles de marţi, iar şapte sunt încă neidentificate. În plus, 101 răniţi din cei peste 300 sunt în continuare internaţi în spitale.

Ine Van Wymersch, purtător de cuvânt al Parchetului din Bruxelles, a precizat că dintre cei 31 de morţi, unsprezece persoane sunt cetăţeni străini, printre care americani, olandezi, un chinez, un italian, o peruancă, un spaniol, un german, o marocancă şi un francez. Dintre cei 101 răniţi, care au rămas internaţi în spitale din Belgia şi Franţa, 62 se află la secţia Intensivă, iar 32 suferă de arsuri grave, a precizat un purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pacienţii cu arsuri grave de până la 40% din cauza exploziilor au fost transferaţi la secţiile medicale specializate din toată ţara şi vor fi supravegheaţi o lungă perioadă până la stabilizarea stării lor de sănătate. Cincisprezece pacienţi cu arsuri grave sunt internaţi în spitalul militar, a precizat directorul spitalului, Serge Jennes. „Între 10 şi 40% din suprafaţa corpurilor acestor pacienţi este afectată de arsuri”, a declarat Jennes, adăugând că numeroşi răniţi au timpanele peforate din cauza exploziilor.

Totodată, trei cetăţeni români răniţi în atentatele de la Bruxelles care mai sunt internaţi în spitale în Belgia sunt în stare stabilă, potrivit MAE.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.libertatea.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri