News

Atentate teroriste la Paris. Anonymous declară razboi jihadiştilor: “Vă vom găsi şi nu vă vom lăsa să scăpaţi!”

Hackerii de la Anonymous au declarat "razboi total" jihadistilor de la Statul Islamic, dupa valul sangeros de atentate de vineri seara. Intr-un filmulet postat pe o retea sociala, hackerii anunta ca...
16.11.2015 | 13:02
Atentate teroriste la Paris Anonymous declara razboi jihadistilor Va vom gasi si nu va vom lasa sa scapati

Hackerii de la Anonymous au declarat “razboi total” jihadistilor de la Statul Islamic, dupa valul sangeros de atentate de vineri seara. Intr-un filmulet postat pe o retea sociala, hackerii anunta ca isi vor folosi cunostintele pentru “a uni lumea” si ii vor ajuta pe expertii anti-terorism sa lupte impotriva ISIL.

“Hackerii Anonymous din intreaga lume va vor vana. Va vom gasi si nu va vom lasa sa scapati. Razboiul a inceput, fiti pregatiti. Poporul francez este mai puternic decat voi si vom trece peste aceste atrocitati chiar mai puternici”, se transmite in filmulet.

Franta este in doliu dupa valul de atacuri sangeroase de vineri noaptea, cand 132 de persoane, printre care doi romani, au fost ucise sau au murit la spital din cauza ranilor suferite.

Daca sambata a fost o zi incarcata de durere, predominand reactiile emotionale si aparand numeroase marturii cutremuratoare ale supravietuitorilor, duminica au inceput sa apara si informatii din partea anchetatorilor.

Tot mai multe dovezi sunt gasite, apar date despre identitatea teroristilor si noi arestari sunt facute, atat in Franta, cat si in Belgia. Cinci persoane au fost arestate duminica la Bruxelles in legatura cu atacurile de la Paris. De asemenea, Politia franceza a anuntat pe Twitter ca este in cautarea unui barbat nascut in Belgia, pe nume Abdeslam Salah, acesta si doi frati ai sai fiind suspectati de implicare in atacuri.

In Franta, a fost declarata stare de urgenta si au fost reintroduse controale la frontiere, situatie ce e posibil sa fie prelungita pentru mai multe luni.

Duminica, Franta a organizat 20 de raiduri aeriene bombardand Raqa, oras din nordul Siriei si fief al organizatiei al ISLI.

Sursă: www.ziare.com