Atentatele teroriste din 2016 în toată lumea: Unde au fost cele mai multe şi mai sîngeroase atacuri şi cine a fost in spatele lor. HARTA INTERACTIVĂ

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
20/07/2016, 12:19
Atentatele teroriste din 2016 în toată lumea: Unde au fost cele mai multe şi mai sîngeroase atacuri şi cine a fost in spatele lor. HARTA INTERACTIVĂ GALERIE FOTO

De la inceputul anului si pana in prezent au avut loc nu mai putin de 949 de atacuri teroriste in toata lumea, atacuri care au lasat in urma aproape 8.000 de morti. Desi atacurile teroriste din Belgia, Franta sau Statele Unite au fost intens mediatizate in tarile din Occident, majoritatea atentatelor teroriste – si cele mai sangeroase in acelasi timp – au avut loc in tari din Orientul Mijlociu precum Siria, Irak sau Turcia, in Afganistan sau in state din zone central-africane. ISIS, Boko Haram, al-Qaeda, grupari Talibane sau Al-Shabaab au fost organziatiile teroriste care s-au facut responsabile de cele mai multe si cele mai sangeroase atacuri de pana acum din acest an.

Pana acum, de la inceputul anului 2016, pe mapamond au fost inregistrate 949 de atacuri teroriste. In urma lor, nu mai putin de 7.987 de persoane si-au pierdut viata.

Cele mai sangeroase au avut loc in Siria si in Irak – numai intr-un singur atentat din Bagdad la inceputul lunii iulie au murit peste 300 de persoane. In Mosul, in patru mari atentate ce au avut loc intre mai si iunie, au pierit nu mai putin de 130 de persoane.

Harta interactiva de mai jos a fost realizata de catre compania americana ESRI, specializata in GIS, cu informatii adunate din surse publice, Wikipedia si Global Terrorism Database (GTD).

CLICK AICI PENTRU A CONSULTA HARTA

2016 atacuri teroriste

Sursă: www.hotnews.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×