News

Atenţie, a apărut o nouă metodă de înșelăciune. Cum se folosesc șarlatanii de pandemie pentru a păcăli oamenii

12.03.2021 | 13:47
Atentie a aparut o noua metoda de inselaciune Cum se folosesc sarlatanii de pandemie pentru a pacali oamenii
ADVERTISEMENT

Atenție, a apărut o nouă metodă de înșelăciune! Șarlatanii se folosesc de pandemia de Covid-19 pentru a păcăli oamenii.

Trei indivizi din localitatea Tecuci, județul Galați, au fost reținuți de oamenii legii pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. Metoda este una nouă, specifică vremurilor pe care le trăim, „metoda Covid-19”.

ADVERTISEMENT

Angajații Serviciului de Investigații Criminale din Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au descoperit că infractorii au adaptat acestor timpuri o metodă mai veche „accidentul”. Cele două sunt aproape identice.

Atenţie, a apărut o nouă metodă de înșelăciune. Cum se folosesc șarlatanii de pandemie pentru a păcăli oamenii

Cei trei infractori, în lunile ianuarie și februarie, au contactat cinci persoane din Vrancea. Indivizii au incercat să-i păcălească pe oameni folosind o rețetă mai veche.

ADVERTISEMENT

Astfel, unul dintre aceștia ar fi apelat numere de telefonie fixă, aleatoriu, și s-ar fi prezentat drept fiu al persoanei care răspundea. El îi informa pe oameni că este infectat cu virusul și se află în spital.

Apoi, bărbatul de 39 de ani își schimba timbrul vocal și pretindea că este cadru medical. Acesta le cerea victimelor diferite sume de bani pentru achiziționarea unor echipamente sau produse medicale.

ADVERTISEMENT

Potrivit oamenilor legii, banii erau ridicați direct de la domiciliul oamenilor de către ceilalți doi membri ai grupului infracțional. Bărbații au vârste de 29 de ani și de 21 de ani, cel mai tânăr fiind și șoferul rețelei.

„Doar o singură persoană a fost înșelată prin această metodă, celelalte patru contactate fiind mai vigilente. Ele au luat legătură cu copiii lor și și-au dat seama că la mijloc nu este lucru curat. Chiar dacă în cazul lor a fost doar o tentativă, se reține infracțiunea de înșelăciune pentru cei trei pentru că o fapta s-a consumat”, a precizat Paula Enache, purtator de cuvant al IPJ Vrancea, potrivit Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Singura persoană înșelată ar fi o bătrână de 75 de ani. Suma pe care șarlatanii au reușit să o obțină de la victimă este de 2.000 de lei. Toți cei trei indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore. Ei vor fi prezentați judecătorilor din Focșani cu propunere de arestare preventivă.

ADVERTISEMENT
Tags: