”Atenție, ATI-ul nu te poate salva!” Avertismentul sever al medicului Emilian Imbri

Adrian Baciu   
în HotNews
21/11/2020, 18:18
”Atenție, ATI-ul nu te poate salva!” Avertismentul sever al medicului Emilian Imbri
”Atenție, ATI-ul nu te poate salva!” Avertismentul sever al medicului Emilian Imbri. Sursa foto: digi24.ro

În plină pandemie de COVID-19, cu sute de morți săptămânal și cu peste o mie de bolnavi la ATI, medicul Emilian Imbri transmite un avertisment sever în ceea ce privește șansele la viață ale celor ajunși pe patul de terapie intensivă.

Managerul spitalului Victor Babeș din București afirmă că ”ATI-ul nu poate salva!” pacienții de la deces. Aici doar se susțin funcțiile vitale până când se oferă medicația care ajută organismul să se apere.

Totodată, dr. Imbri anunță că, la unitatea medicală pe care o conduce, locurile pentru pacienții COVID sunt ocupate aproape în întregime, în această perioadă în care cazurile au explodat în Capitală.

Avertisment sever al medicului Emilian Imbri în pandemie: ”Atenție, ATI-ul nu te poate salva!”

O figură abilitată în pandemie și o prezență frecventă în media, Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeş din Bucureşti, a vorbit despre paturile de la ATI şi despre explozia de cazuri COVID-19.

”Vorbind despre nevoia de paturi ATI sau de TI pentru bolnavii COVID, a căror stare se deteriorează și este nevoie de susținerea funcțiilor vitale. Atenție, ATI-ul nu te poate salva! În ATI ți se susțin funcțiile vitale până când primești medicația care îți ajută organismul să se apere, sau organismul se echilibrează și reușește să treacă de momentul crucial.

Deci, să nu se creeze impresia falsă, că în ATI pot să fie salvați doar stând acolo, pe paturile de ATI.

În COVID nu există medicație specifică. Este bine să nu ajungi, în primul rând să nu te îmbolnăvești, să nu ajungi să te internezi, și dacă ai ajuns să te internezi, să ai norocul să beneficiezi de oxigenul și de medicația simptomatică în așa fel încât să nu se deterioreze funcțiile vitale.”, a spus medicul Imbri la Digi24.

Care e situația la Spitalul Victor Babeș

Medicul Imbri a mai afirmat că de aproximativ două săptămâni, unitatea spitalicească pe care o manageriază este plină cu pacienți infectați SARS-CoV-2 și trage un semnal de alarmă.

”Cam de două săptămâni este plin la Victor Babeș. Noi avem internați un număr de 515-520 de pacienți, pe un total de 525-530 de locuri.

Locurile astea, care sunt diferența, și par a fi libere, sunt libere, dar într-un pavilion unde sunt copii. Copii avem internați, nu la limita capacității maxime a pavilionului.”, a mai spus medicul.

Conform cifrelor oficiale, Bucureștiul a raportat, sâmbătă, 21 noiembrie, 1.168 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Închide ×