News

Atenție când achitați rovinieta. A revenit escrocheria care îi lasă pe șoferi fără bani. ”CNAIR nu îşi asumă nicio responsabilitate”

Reprezentanţii CNAIR au transmis luni că şoferii care vor să achiziţioneze rovinieta trebuie să fie foarte atenți la site-ul de pe care fac asta.
17.10.2022 | 19:58
Atentie cand achitati rovinieta A revenit escrocheria care ii lasa pe soferi fara bani CNAIR nu isi asuma nicio responsabilitate
CNAIR i-a avertizat pe șoferii care vor să achiziţioneze rovinieta. Foto: infocons.ro – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Astfel, cei care se pregătesc pentru a cumpăra rovinieta au fost avertizați să nu facă asta de pe un site neautorizat, care a mai atras atenția autorităților și în urmă cu trei luni.

Rovinieta e mai scumpă pe site-ul autorizat

CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că a constatat existenţa în mediul online a unui portal web care nu este autorizat în vederea încasării tarifului de utilizare (rovinieta), respectiv https://digitale-vignette-ro.online/ro.

ADVERTISEMENT

Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deţinut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

CNAIR nu îşi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web neautorizate“, se arată în comunicatul de presă remis de CNAIR.

ADVERTISEMENT

Șoferii au aflat că dacă vor achiziționa rovinieta de pe site-ul neautorizat vor suporta costuri suplimentare mai mari cu 200% decât prețul real al unei roviniete.

Aceeași firmă a fost în prim-plan și în urmă cu trei luni

În acest sens a fost oferit următorul exemplu: o rovinietă valabilă 7 zile pentru un autoturism costă 3 euro pe site-urile autorizate de către CNAIR. Este tariful stabilit de legislaţia în vigoare.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, pe site-ul neautorizat, rovinieta costă 8.90 euro, dintre care 5,90 euro reprezintă “Taxa de serviciu”. Amintim că în umă cu trei luni, același site neautorizat atrăgea atenția CNAIR.

La acea vreme, reprezentanții sursei citate dezvăluiau că respectivul site neautorizat vindea roviniete de trei ori mai scumpe. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îi invita atunci pe conducătorii auto să verifice lista cu site-urile autorizate pentru achiziția rovinietei.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei zile, șoferii au aflat că vor suporta noi taxe, iar rovinietele vor fi mai scumpe în funcție de poluare și vechime. La această situație s-a ajuns în contextul unui proiect asumat de România în PNRR, prin care se finanțează șantierele de autostradă din țară.

 

ADVERTISEMENT
Tags: