Life

Atenție! Ce nu e bine să bei și să mănânci pe caniculă. Te transformă în potențială victimă. Recomandările specialiștilor

România se topește! Timp de trei zile, căldura insuportabilă pune stăpânire pe țara noastră și vom da piept cu temperaturi de peste 40 de grade. Ce nu e bine să mănânci sau să bei, pe caniculă?
22.07.2022 | 10:13
Atentie Ce nu e bine sa bei si sa mananci pe canicula Te transforma in potentiala victima Recomandarile specialistilor
Ce nu e bine să consumi în zilele de caniculă. Evită aceste alimente. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Descoperă în rândurile de mai jos recomandările pe care le fac specialiștii în condițiile în care de vineri, 21 iulie, până duminică, 24 iulie, căldura se extinde și va curprinde cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va crește.

Ce nu e bine să consumi în zilele de caniculă. Evită aceste alimente

Iată ce nu e bine să bei și să mănânci pe caniculă. Te transformă în potențială victimă în cazul în care deplasările se fac în perioadele caniculare.

ADVERTISEMENT

Căldura ne face să consumăm cât mai multe lichide. Beți 1,5 – 2 litri de apă pe zi, dar aveți grijă ca aceasta să nu fie prea rece. În cazul temperaturilor ridicate se pot consuma sucuri naturale din fructe sau ceaiuri călduțe (soc, muțeșel, urzici).

Mâncați cât mai multe fructe și legume proaspete, precum și iaurt și alimente cu o valoare calorică mică. E foarte important să aveți un meniu echilibrat și cât mai variat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, evitaţi băuturile ce conţin cofeină, zahărul și alimentele cu conținut sporit de grăsimi, în special de origine animală. Consumul de alcool nu este indicat pe caniculă pentru că vă deshidratează și vă transformă într-o potenţială victimă a caniculei.

Sfaturi utile și practice pe timp de caniculă. Ce trebuie să știi

Indicat ar fi să ieșim din casă la primele ore ale dimineții sau seara, în zone cât mai umbrite. Mare atenție să nu lăsați copiii sau animalele de companie în autoturisme. Păstrați în permanență legătura cu persoanele în vârstă, care au probleme de sănătate și pot avea nevoie de asistență.

ADVERTISEMENT

Mergeți la medicul de familie dacă manifestați cel mai mic semn de suferință. Cei care suferă de diferite afecţiunii îşi vor continua tratamentul numai conform indicaţiilor doctorului.

E foarte importantă alternarea deplasărilor cu pauzele, în spații dotate cu aer condiționat. Printre recomandările specialiștilor se numără și evitarea aglomerațiilor, expunerea la soare și efortul fizic intens în intervalul 11:00 – 18:00.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pe timp de caniculă hainele lejere, subțiri și deschise la culoare nu trebuie să lipsească. Totodată, pălăriile și ochelarii de soare, te protejează de razele soarelui.

ADVERTISEMENT