Fotbal international

Atenție, CFR! Interviu cu singurul român care s-a antrenat cu actuala echipă a lui Rennes: “Suporterii sunt fanatici, ca ai Craiovei!” EXCLUSIV

23.10.2019 | 12:17
Atentie CFR Interviu cu singurul roman care sa antrenat cu actuala echipa a lui Rennes Suporterii sunt fanatici ca ai Craiovei EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

George Merloi, jucătorul celor de la Academica Clinceni şi fost junior la Rennes şi la echipa a doua a clubului francez, a oferit un scurt interviu pentru FANATIK înainte de Rennes – CFR Cluj din grupele Europa League. Merloi a făcut mai multe antrenamente la prima echipă chiar sub comanda lui Julien Stephan, actualul tehnician al lui Rennes. Mai mult, fotbalistul este prieten şi cu Eduardo Camavinga, vedeta de 16 ani a francezilor.

George, ce părere ai despre Rennes – CFR Cluj de joi?

– În mod normal, Rennes ar trebui să câştige. Joacă acasă şi este favorită. CFR trebuie să fie extrem de agresivă pentru a avea o şansă în Franţa.

ADVERTISEMENT

De cine ar trebui să se teamă clujenii?

– Spre deosebire de anii trecuţi, Rennes nu mai are jucător anume să facă diferenţa cum era Ben Arfa. El era foarte periculos şi putea oricând să facă diferenţa, acum e toată echipa periculoasă. Francezii au un stil de joc agresiv şi au multe automatisme. Sunt o echipă puternică, au multe calităţi.

Camavinga este perla lui Rennes
Camavinga este perla lui Rennes

“Camavinga este extraordinar! E precum Kante de la Chelsea. Va ajunge mare”

Ai jucat până de curând la Rennes, îl ştii pe Eduardo Camavinga?

– Da, de la echipa a doua. Am fost colegi şi, recunosc, este un jucător extraordinar. Are toate calităţile, este un fotbalist box-to-box. Seamănă mult cu Kante de la Chelsea, dar puţin mai tehnic, e stilul ăsta de jucător.

ADVERTISEMENT

Are doar 16 ani şi este cotat la 20 de milioane de euro…

– Mi-a atras atenţia din prima, mă impresionează mult. Va ajunge un fotbalist mare, este deja monitorizat de cele mai mari echipe din lume.

Mai ştii vreun jucător de la prima echipă?

– Chiar mai mulţi. Am făcut antrenamente cu Cama, Gelin, Siliki, Bourigeaud sau Niang. Toţi sunt superjucători, de calitate. Este alt fotbal în Franţa.

ADVERTISEMENT
Adrien Truffert, Elvy Passy şi George Merloi la Rennes U19 (sursă foto: ouest-france.fr)
Adrien Truffert, Elvy Passy şi George Merloi la Rennes U19 (sursă foto: ouest-france.fr)

“Suporterii sunt fanatici, la nivelul Craiovei”

Cum sunt suporterii lui Rennes?

– Îţi spun sincer, sunt destul de fanatici pentru campionatul Franţei. Creează o atmosferă deosebită.

Seamănă cu cei ai lui Dinamo?

– Nu, nici chiar aşa, galeria lui Dinamo e la alt nivel. Poate seamănă cu cei ai Craiovei, va fi un stadion aproape plin.

ADVERTISEMENT

Revenind la CFR, cine crezi că ar putea face diferenţa de la clujeni?

– Hmm, poate Omrani, a arătat în acest sezon o formă extraordinară. A marcat mereu când a fost nevoie. Până la urmă, CFR trebuie să joace fără frică, să aibă mare încredere dacă vrea să obţină un rezultat pozitiv.

Jucătorii cu care a evoluat Merloi la Rennes:

  • Eduardo Camavinga, 16 ani, 20 de milioane cotă transfermarkt.com
  • Jeremy Gelin, 22 de ani, 6 milioane cotă
  • James Lea Siliki, 23 de ani, 4 milioane cotă
  • Benjamim Bourigeaud, 25 de ani, 15 milioane cotă
  • M’Baye Niang, 24 de ani, 12 milioane cotă
ADVERTISEMENT