Carousel hot news

Atenţie! Dacă ai în casă electronice din afara UE, rişti amenzi enorme

Dacă foloseşti anumite electronice luate din afara UE, rişti o amendă enormă, atag aenţia specialiştii. Motivul este unul cât se poate de surprinzător. Persoanele care folosesc anumite...
17.06.2016 | 14:47
Atenţie! Dacă ai în casă electronice din afara UE, rişti amenzi enorme
ADVERTISEMENT

Dacă foloseşti anumite electronice luate din afara UE, rişti o amendă enormă, atag aenţia specialiştii. Motivul este unul cât se poate de surprinzător. Persoanele care folosesc anumite electronice luate din afara Uniunii Europene (UE) riscă să fie sancţionate de autorităţi cu amenzi enorme, din cauză că echipamentele respective bruiază serviciile de telefonie şi internet, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Este vorba, mai exact, de echipamentele electronice lipsite de marcajul “CE”, cum sunt telefoanele fixe fără fir de tip DECT 6.0 (Digital Enhanced Cordless Telecommunications). Aşa cum explică reprezentanţii ANCOM, aceste electronice cumpărate din afara UE pot să bruieze serviciile de telefonie şi internet, deoarece funcţionează pe benzi de frecvenţe care în România sunt destinate altor servicii.

ADVERTISEMENT

Astfel, reprezentanţii ANCOM subliniază că folosirea echipamentelor de tipul telefoanelor fixe fără fir DECT 6.0 este interzisă în România şi poate fi sancţionată, de către personalul acestei autorităţi, cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 100.000 de lei.

Mai exact, conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, amenda este de la 5.000 la 60.000 de lei, însă, în cazul încălcărilor repetate, cuantumul poate ajunge până la 100.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita problemele legate de electronicele care pot bruia serviciile de telefonie şi internet, în comunicat este recomandat cetăţenilor să verifice întotdeauna dacă produsele sunt conforme cu legislaţia UE. Concret, acest lucru poate fi făcut prin verificarea existenţei marcajului “CE”, scrie avocatnet.ro. Acest marcaj atestă faptul că un produs poate fi folosit fără probleme în România şi în celelalte state europene.

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri