Sport

Atenție, FCSB! Fotbalistul lui Backa Topola în super formă: 6 goluri în 7 partide. Au dat jucători la Valencia sau Ajax

15.09.2020 | 15:52
Atentie FCSB Fotbalistul lui Backa Topola in super forma 6 goluri in 7 partide Au dat jucatori la Valencia sau Ajax
ADVERTISEMENT

Nenad Lukic este cel mai în formă jucător al sârbilor de la Backa Topola, înscriind nu mai puțin de șase goluri în primele șapte partide din campionatul național al Serbiei și îi face de râs pe atacanții din lotul FCSB, Sergiu Buș, Alexandru Buziuc și Adrian Petre, care au împreună doar șase meciuri, fără gol marcat.

Backa Topola este un club din Serbia înființat acum 107 ani, care a dat de-a lungul timpului jucători importanți precum Nikola Žigić, Dušan Tadić și Zlatko Krmpotić și care participă în premieră în cupele europene.

ADVERTISEMENT

În primul tur preliminar al Europa League, Backa Topola a făcut un joc extrem de agresiv și i-a eliminat în deplasare pe moldovenii de la Petrocub Hîncești, cu scorul de 2-0, meci în care golgheterul Lukic a înscris din nou.

Cine este golgheterul Nenad Lukic

Atacantul de 28 de ani al lui Backa Topola, Nenad Lukic este golgheterul sârbilor, a înscris primul gol în cupele europene cu Petrocub Hîncești, iar în campionatul Serbiei a marcat de încă 6 ori în primele 7 etape.

ADVERTISEMENT

Nenad Lukic este cotat la 1,5 milioane de euro, a marcat în primele 5 partide ale sezonului și în ultimul meci din campionat împotriva lui echipei lui Marko Momcilovic, iar singurul meci în care nu a dat gol, fiind cel împotriva lui Steaua Roșie Belgrad, pierdut de Backa Topola cu 5-0.

Forma lui Lukic nu este doar o întâmplare, dacă ținem cont că în sezonul trecut a fost cel mai bun marcator al lui Backa Topola, pentru care a înscris 16 goluri, cel mai bun an din carieră, după ce în sezonul 2015/16, a marcat de 15 ori în liga a doua din Serbia.

ADVERTISEMENT

Backa Topola a dat jucători la Valencia, Ajax sau Steaua Roșie Belgrad

Backa Topola a dat fotbalului câteva nume mari, cu sute de meciuri în cele mai importante campionate din Europa și la echipa națională a Serbiei:

  • Nikola Žigić – a jucat la Topola trei ani (1998-2001), iar apoi trecut pe la Steaua Roșie Belgrad unde a reușit 47 de goluri în 79 de meciuri între 2006 și 2009, iar apoi se transferă în La Liga, unde joacă pentru Racing Santander (51 de meciuri, 24 goluri) și Valencia (28 de meciuri, 5 goluri), în timp ce la naționala Serbiei are 57 de apariții și 23 de goluri. Își încheie cariera lu un club de Premier League, Birmingham City, unde joacă 5 ani: 137 de meciuri și 32 de goluri.
  • Dušan Tadić – atacantul a debutat la juniorii lui Backa Topola în 2002, iar între 2006 și 2010, joacă la Vojvodina în Serbia, după care urmează un traseu spectaculos: 4 sezoane în Eredivisie la Groningen (68 de meciuri, 14 goluri) și Twente (66 de meciuri, 28 de goluri). În 2014, se transferă în Premier League la Southhampton unde joacă 4 ani: 134 de meciuri și 20 de goluri, însă în 2018 face pasul cel mare, la Ajax Amsterdam, unde internaționalul de 31 de ani (69 de meciuri la națională și 16 goluri) joacă și astăzi și nu o face deloc rău: 60 de meciuri și 39 de goluri marcate.
  • Zlatko Krmpotić – fundașul a fost un fotbalist de bază al Steaua Roșie Belgrad, pentru care a jucat 180 de meciuri (7 goluri), iar după o experiență în campionatul Turciei la Gençlerbirliği, își încheie cariera la Backa Topola. A participat cu naționala Yugoslaviei la Campionatul Mondial din 1982, unde a jucat două meciuri, iar în 1978 a câștigat Campionatul European de tineret.
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Backa Topola: ,,Avem calitatea să producem o supriză!”

Antrenorul Zoltan Sabo, s-a arătat încântat de faptul că echipa sa va debuta în cupele europene pe teren propriu și crede în șansa echipei sale, chiar dacă pare că respectă foarte mult echipa FCSB-ului: ,,Calitatea echipei FCSB este incontestabilă, are numeroși jucători la echipa națională și joacă un fotbal de calitate. Pe de altă parte, avem parte de un debut european pe terenul nostru și acesta e un motiv suficient pentru a lupta din toate puterile pentru calificare. Cred că avem calitatea de a oferi un meci bun și să producem o surpriză în Europa!”, a declarat optimist antrenorul lui Backa Topola, la o conferință de presă, conform gsp.ro.

Backa Topola nu va putea juca pe stadionul propiu, construit în 1931 și care nu este omologat pentru cupele europene, așa că echipa lui Zoltan Sabo va merge la 40 de km distanță, la Senta. Sârbii au câteva probleme de lot din cauza accidentărilor, în timp ce fundașul Boris Varga a fost eliminat chiar de Sebastian Colțescu, în meciul cu Petrocub Hîncești.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 1,93 este cota pentru „Peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT