News

Atenţie, fetelor! Adevăratul motiv pentru care francezii au ales Rouen ca loc de disputare a semifinalei Fed Cup

18.04.2019 | 08:04
Atentie fetelor Adevaratul motiv pentru care francezii au ales Rouen ca loc de disputare a semifinalei Fed Cup

Francezii au ales Rouen ca loc de disputare pentru semifinala cu România din Fed Cup. Un orăşel micuţ din nordul Franţei va fi gazda duelurilor pentru marea finală, iar adversarii noştri nu au au făcut alegerea la întâmplare! FANATIK se află la Rouen încă de marţi şi îţi prezintă adevăratul motiv pentru care Julien Benneteau a decis ca meciul să se dispute pe Kindarena, aspect pe care fetele noastre trebuie să-l abordeze cu concentrare maximă în meciurile de sâmbătă şi duminică.

Ce a stat în spatele deciziei francezilor de a alege Rouen ca loc de disputare a semifinalei Fed Cup

La finalul lunii februarie, francezii au ales, surprinzător, Rouen ca loc de disputare a semifinalei Fed Cup. Julien Benneteau a motivat decizia în conferinţa de presă susţinută miercuri, căpitanul nejucător al echipei Franţei spunând că s-a simţit bine de fiecare dată când a jucat în Kindarena. “Am ales Rouen pentru că eu personal m-am simţit foarte bine când am jucat în Cupa Davis”, a declarat fostul tenismen.

Din 2012 şi până în prezent, sala Kindarena din Rouen a fost gazdă la doar două meciuri jucate de echipa Franţei de Cupa Davis. Niciuna de Fed Cup! În ambele ocazii însă, Julien Benneteau a evoluat în meciurile de dublu, iar fostul tenismen nu a uitat atmosfera electrizantă pe care o conferă micuţa sală din Normandia, deşi are o capacitate de sub 5000 de locuri. Iar sprijinul publicului, într-un număr nu foare mare, poate deveni un atu cheie în disputa din weekend, prin prisma acusticii pe care sala o are!

Francezii susţin că Garcia ar fi impus suprafaţa de joc. Julian Benneteau neagă

După ce Franţa a învins Belgia în sferturi, Caroline Garcia a oferit o declaraţie care a dat de înţeles că nu va dori să joace în semifinala cu România. “Am acceptat convocarea la întâlnirea cu Belgia, dar doar pentru moment. Cine știe, poate că nici nu voi fi convocată în aprilie. Nu vreau să mă gândesc la ce va fi în viitor”, spunea Caroline Garcia. Jurnaliştii din Franţa au speculat şi au susţinut că franţuzoaica nu va accepta convocarea atât timp cât meciul cu România nu se va disputa pe zgură în sală, deoarece urmează turneul de la Stuttgart, ce se dispută în aceleaşi condiţii, iar Garcia are de apărat acolo punctele obţinute în semifinala din 2018.

“Am ales zgura interioară după ce am discutat cu toate fetele, nu doar cu Garcia. Sigur că are multe puncte de apărat în Germania, care e următorul turneu pentru ea, dar vă asigur: Caroline nu a condiţionat în niciun fel prezenţa la Fed Cup”, a susţinut Julien Benneteau la conferinţa de presă de miercuri.

Atenţie, fetelor! Adevăratul motiv pentru care francezii au ales Rouen ca loc de disputare a semifinalei Fed Cup
Atenţie, fetelor! Adevăratul motiv pentru care francezii au ales Rouen ca loc de disputare a semifinalei Fed Cup

Atmosfera va fi electrizantă în weekend. Publicul a făcut-o pe Muguruza să plângă la Roland Garros în meciul cu Kiki Mladenovic

Semifinala Franţa – România se va disputa cu casa închisă, iar fanii echipei lui Julien Benneteau vor crea o atmosferă sufocantă! Sala Kindarena este una micuţă, însă acustica este foarte bună. Cu peste 4.000 de suporteri în tribună, francezii vor încerca să pună presiune pe fetele noastre la fiecare minge.

Francezii ştiu să facă atmosferă, iar jucătoarele găsesc în public aliatul suprem în meciurile cheie. Aşa s-a întâmplat, spre exemplu, la ediţia din 2017 de la Roland Garros – vezi mai jos imaginile. Atunci, Kristina Mladenovic o elimina pe campioana en titre de la Paris, Garbine Muguruza, în turul 4, după un meci în care 10.000 de francezi au transformat arena “Suzanne Lenglen” într-un veritabil stadion sud-american. La finalul meciului, iberica a izbucnit în lacrimi la conferinţa de presă şi i-a acuzat pe fanii francezi de lipsă de fair play!

FANATIK.RO le-a pus în temă pe fetele noastre despre acel episod, dar liderul Simona Halep a zâmbit sigură pe ea: “Noi nu o să plângem”. Dacă Simo are experienţa multor meciuri jucate în condiţii de acest gen, rămâne de văzut cum vor gestiona celelalte fete ale noastre presiunea venită din tribune!

  • 4.976 locuri sunt disponibile în total în arena Kindarena din Rouen