News

Atenţie! A fost descoperit un nou tip de cancer, care este provocat de implanturile mamare

Autorităţile franceze din domeniul sanitar au lansat o avertizare în legătură cu protezele mamare, în contextul în care a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu un nou tip de cancer pe...
18.03.2015 | 11:53
Atentie A fost descoperit un nou tip de cancer care este provocat de implanturile mamare
ADVERTISEMENT

Autorităţile franceze din domeniul sanitar au lansat o avertizare în legătură cu protezele mamare, în contextul în care a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu un nou tip de cancer pe care specialiştii îl asociază cu implanturile, potrivit Agerpres.

Ziarele „Le Parisien” şi „Aujourd’hui en France” relatează că experţi de la Institutul Naţional al Cancerului din Franţa menţionează, într-un document din 4 martie, o nouă boală. Aceasta se numeşte limfom anaplastic cu celule mari asociat unui implant mamar (limfom AGC-AIM). Maladia a fost depistată, prima dată, în 2011, iar numărul cazurilor a crescut apoi vertiginos, fiind de 18 până în prezent, scrie „Le Soir”.

ADVERTISEMENT

„Urmărim cu foarte mare atenţie această problemă a protezelor mamare”, a declarat directorul general adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Securitatea Medicamentelor din Franţa, François Hebert. Potrivit acestuia, s-au înregistrat „un caz în 2011, două în 2012, patru în 2013 şi 11 în 2014, iar o persoană a murit”.

„Pentru început, s-a luat decizia ca femeile care îşi pun asemenea implanturi să fie obligatoriu avertizate în legătură cu acest nou risc, chiar dacă nu este mare”, a menţionat el. Hebert a adăugat că aceste proteze vor fi interzise dacă „se va constata că este necesar să se ia măsuri”.

ADVERTISEMENT

Datele statistice arată că aproximativ 400.000 de femei din Franţa au implanturi mamare, din care 83% din motive estetice şi numai 17 % ca urmare a unei chirurgii de reconstrucţie a sânului.

Sursă: www.click.ro

Tags: