Fotbal intern

Atenție, FRF: și copiii pot să aducă amenzi și suspendarea terenului! Au pățit-o Juventus și Rapid!

15.10.2019 | 15:35
Atentie FRF si copiii pot sa aduca amenzi si suspendarea terenului Au patito Juventus si Rapid
ADVERTISEMENT

România-Norvegia se va juca marți seara, de la ora 21.45, într-un meci decisiv pentru șansele ambelor formații pentru calificarea la Euro 2020, iar Federația Română de Fotbal a făcut un adevărat tur de forță pentru a nu lăsa stadionul gol după ce UEFA a decis, drept sancțiune pentru incidentele de la meciul cu Spania, ca în tribune să aibă acces doar copiii.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru “ambele marchează” la meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Și au reușit, fiind anunțat un nou record în această privință: aproape 30.000 de suporteri ”under 14” pe Arena Națională. Motiv de bucurie? Evident! Însă asta nu înseamnă că FRF ar putea fi ferită complet de probleme. Pentru că avem în spate două cazuri când cei veniți să suplinească absența ultrașilor au făcut-o atât de bine încât acestora nici nu li s-a simțit lipsa! Cu obscenitățile de rigoare cu tot și cu amenzi după! 

Copiii aduc și amenzi sau suspendarea terenului! Ce s-a întâmplat în Italia și în România

În 2013, Juventus Torino a jucat pe teren propriu contra celor de la Udinese, într-un meci din Serie A. Galeria campioanei Italiei fusese interzisă la meci după ce, la partida precedentă, contra lui Napoli, ultrașii piemontezi se făcuseră vinovați de scandări rasiste (la adresa fotbaliștilor de culoare ai napoletanilor) și xenofobe (pentru galeria acestora). Federația Italiană îi amendase cu 50.000 de euro și decisese închiderea ”Juventus Stadium” pentru două etape. Iar clubul din Torino a încercat să-și spele imaginea, chemând în arena care trebuia să fie goală peste 10.000 de copii!

ADVERTISEMENT
Copiii prezenți în tribune la Juventus-Udinese au adus o nouă amendă clubului
Copiii prezenți în tribune la Juventus-Udinese au adus o nouă amendă clubului

Lucrurile au decurs ciudat încă de la încălzire, când, la prezentarea echipelor, fotbaliștii lui Udinese au fost fluierați și înjurați de micuții de la școlile din regiunea Piemont. Iar în timpul mecului ”s-au pus” pe portarul oaspeților, sârbul Brkic, pe care l-au insultat constat, compunându-i ”ad hoc” cântece insultătoare. ”Pe durata partidei, copiii invitați în stadion au folosit în mod constant expresii triviale la adresa jucătorilor oaspeți, dar și a rivalelor Inter, AC Milan și Torino, plus a Federației Italiene”, scria, după meci, Gazzetta dello Sport. Probabil șocată de ce s-a întâmplat, Federația a dat doar o amendă modică, de 5.000 de euro, însă, la următorul meci acasă al lui Juve nu a mai permis accesul copiilor. 🙂

La Rapid, copiii și femeile l-au făcut ”albie de porci” pe Dumitru Dragomir

Și în România s-a întâmplat un episod de acest gen. La semifinala de Cupa României din 2012, între Rapid și Vaslui, giuleștenii aveau terenul suspendat, iar Federația a permis accesul femeilor și copiilor în tribune, pentru a nu-i lipsi pe giuleșteni de suportul publicului într-un meci atât de important. Suspendarea venise pentru aruncarea unor torțe pe teren la meciul precedent, din campionat, cu Dinamo.

ADVERTISEMENT
Femeile prezente la meci pe Giulești i-au dedicat un mesaj ”deosebit” lui Dumitru Dragomir
Femeile prezente la meci pe Giulești i-au dedicat un mesaj ”deosebit” lui Dumitru Dragomir

Aproximativ 3.000 de femei și de copii sub 14 ani au fost prezenți în tribunele arenei din Grant, numai că, surpriză, preocuparea a fost mai degrabă pentru autorul suspendării, președintele de atunci al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, decât pentru meci. Mitică a fost înjurat încă de la intrarea pe teren, cu toate cântecele din arsenalul ultrașilor obișnuiți, iar apoi fetele au supralicitat: au afișat un banner cu textul ”Mitică, să ne pupi la pasărică” și unul care conținea trivialități la adresa legii ”anti-ultrași” inițiată în Parlament de fostul șef al LPF.

  • 2.000 de euro amendă a primit clubul giuleștean pentru bannerele triviale afișate la meciul Rapid-Vaslui din Cupa României. Inițial, LPF ceruse suspendarea terenului pentru două etape! 
ADVERTISEMENT