ADVERTISEMENT
Hotnews

ATENŢIE, internauţi! Google ASCULTA utilizatorii în permanenţă FĂRĂ ACORDUL nimănui

Google instala în Chromium unelte care îi permiteau să asculte tot ceea ce spuneau utilizatorii....
Autor: Ionuţ Cataramă | 17.09.2015 | 19:26
ATENŢIE, internauţi! Google ASCULTA utilizatorii în permanenţă FĂRĂ ACORDUL nimănui

Google instala în Chromium unelte care îi permiteau să asculte tot ceea ce spuneau utilizatorii.

ADVERTISEMENT

”Don’t be evil” (Nu fi malefic) este un slogan pe care cei de la Google se pare că l-au uitat deja. În urmă cu ceva timp, s-a aflat că Google a şantajat companii pentru a se folosi de conţinutul lor. Din câte se pare, Google a reprodus clasamentele de pe Amazon şi a copiat review-urile acestora. Alte companii afectate au fost Yelp şi TripAdvisor. Când toate acestea s-au plâns în legătură cu aceste întâmplări, Google le-a ameninţat cu eliminarea completă din rezultatele afişate de motorul său de căutare.

Acum, gigantul din Mountain View este din nou în vizorul celor interesaţi de confidenţialitatea datelor. Conform site-ului “The Independent”, browser-ul Chromium, codul sursă pe care se bazează nu doar Chrome, ci şi alte browsere, instala unelte care îi permiteau să asculte tot ceea ce se întâmpla într-o încăpere. Totul se rezuma, de fapt, la un cod descărcat de browser pentru a ajuta la recunoaşterea expresiei ”OK Google”, atunci când cineva vrea să efectueze o căutare.

ADVERTISEMENT

Deşi unii menţionează că linia de cod permitea înregistrarea conversaţiilor, Google nu este de acord. Compania americană susţine că aceasta a fost doar descărcată fără acordul clienţilor, însă nu a fost activată. ”Pur şi simplu le dăm utilizatorilor posibilitatea de a efectua căutări cu ajutorul expresiei ”OK Google”, în timp ce se află pe pagina principală şi doar dacă optează pentru aceasta” a declarat un oficial Google.

Sursa: playtech.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!