Fotbal intern

Atenţie la Adi Popa, Gigi! Repatriaţii lui Becali care s-au făcut de râs la FCSB în al doilea mandat! “Icre de ştiucă, nu caviar”

Autor: Razvan Nicolae | 18.08.2019 | 14:02
Atenţie la Adi Popa, Gigi! Repatriaţii lui Becali care s-au făcut de râs la FCSB în al doilea mandat!
Atenţie la Adi Popa, Gigi! Repatriaţii lui Becali care s-au făcut de râs la FCSB în al doilea mandat (sursă foto: sportpictures.eu)

Gigi Becali l-a adus pe Adi Popa la FCSB după ce echipa s-a calificat în play-off-ul Europa League, iar mijlocaşul ofensiv de 31 de ani întregeşte contingentul de jucători repatriaţi. În ultimii cinci ani, patronul vicecampioanei României a readus la echipă fotbalişti care în trecut au îmbrăcat tricoul roş-albastru, dar fără ca aceştia să mai fie la nivelul primului mandat. FANATIK îţi prezintă o listă cu jucători pe care Gigi Becali s-a bazat, dar care nu au putut să repete prestaţiile din trecut la FCSB.

Adi Popa, ultimul dintre repatriaţii lui Gigi Becali la FCSB. Nu a mai înscris din ianuarie 2018

După dubla cu Mlada Boleslav, Adi Popa a fost repatriat de Gigi Becali, fotbalistul de 31 de ani fiind împrumutat de la Reading până la finalul sezonului 2019-2020. Anterior, mijlocaşul ofensiv a mai jucat la FCSB în perioada 2012-2017. Poreclit “Motoreta”, Adi Popa a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei în primul mandat în tricoul roş-albastru. La scurt timp după ce a plecat la Reading, Gigi Becali a anunţat că îşi doreşte să-l aducă înapoi, dezvăluind că jucătorul este unul dintre favoriţii lui.

“Dacă se poate, la orice oră din zi și din noapte, Adi Popa e favoritul meu. Adi Popa făcea ambele faze și era foarte eficient în atac”, spunea Gigi Becali. Între timp, Adi Popa a avut prestaţii din ce în ce mai slabe, iar la Reading a jucat doar 17 meciuri, fiind împrumutat la Al Taawoun şi la Ludogoreţ Razgrad. În Bulgaria, mijlocaşul de 31 de ani nu prea a mişcat, iar în 14 meciuri nu s-a lipit de gol.

 • 210 meciuri a jucat Adi Popa la FCSB între 2012 şi 2017
 • 25 de goluri a marcat Adi Popa la FCSB
 • 12.01.2018 este data ultimelor goluri marcate de Adi Popa, o dublă în Reading U23 – Fulham U23 2-2
Adi Popa a revenit la FCSB
Adi Popa a revenit la FCSB

Raul Rusescu s-a transformat din “caviar” în “icre de ştiucă”

Raul Rusescu a avut trei mandate de jucător la FCSB, însă fanii şi-l aduc aminte din prima perioadă petrecută în tricoul roş-albastru. Între 2011 şi 2013, atacantul adus de la Unirea Urziceni a înscris 41 de goluri în 90 de meciuri, iar prestaţiile foarte bune i-au adus un transfer la Sevilla. În La Liga, Rusescu nu s-a impus şi a fost împrumutat la Braga şi la FCSB. În al doilea mandat, atacantul a uimit din nou, cu 13 goluri în 33 de meciuri.

A treia oară nu a mai fost cu noroc pentru Raul Rusescu. Adus în august 2018, Mihai Stoica îl lăuda pe atacantul de 31 de ani. “Aici nu e vorba de ciorbă reîncălzită. Pentru mine, Rusescu a fost caviar, iar caviarul se păstrează la rece și nu am auzit pe nimeni să-l reîncălzească”, spunea fostul oficial al vicecampioanei României. Evoluţiile au fost sub aşteptări, cu 5 goluri în 24 de meciuri. Gigi Becali l-a luat în colimator şi l-a ironizat în repetate rânduri. “L-am dat ca armăsar şi îl iau ca băbăciune” sau “Nu e caviar, sunt icre de ştiucă. Nu ne ajută”, au fost câteva dintre reacţiile lui Gigi Becali. După plecarea de la FCSB, Raul Rusescu a semnat cu Giresunspor, echipă din liga a doua din Turcia.

 • 11.05.2019 este data ultimului gol marcat de Raul Rusescu la FCSB, în victoria cu Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 5-1
 • 147 de meciuri a jucat Raul Rusescu la FCSB
 • 59 de goluri a înscris Raul Rusescu în cele trei mandate de jucător la FCSB
Raul Rusescu a dezamăgit la ultimul mandat în tricoul FCSB-ului (sursă foto: sportpictures.eu)
Raul Rusescu a dezamăgit la ultimul mandat în tricoul FCSB-ului (sursă foto: sportpictures.eu)

Florentin Matei, umilit de Gigi Becali: “Parcă e copil de mingi”

Florentin Matei a jucat la FCSB în sezoanele 2009-2010 şi 2018-2019, dar niciodată nu a reuşit să impresioneze. În urmă cu nouă ani, când a plecat de la formaţia roş-albastră, mijlocaşul central îl ataca pe Gigi Becali. Cu doar două prezenţe la echipă, Matei pornea ofensiva. “Sunt total dezamăgit de patron. Nu a făcut nimic pentru mine din ce mi-a promis. În urmă cu doi ani, atunci când am semnat cu Steaua, el mi-a spus că va avea personal grijă de mine. Nici până în ziua de azi nu am vorbit vreodată faţă în faţă. Nici nu cred că s-a interesat de mine”, spunea Florentin Matei.

Gigi Becali l-a readus la echipă în ianuarie 2019 şi anunţa că a dat lovitura cu fotbalistul transferat de la Al-Ittihad Kalba. După şase meciuri, în care prestaţiile au fost mediocre, patronul l-a luat în colimator şi l-a umilit. “L-am luat pe Matei. Eu nu înţeleg, unde a jucat ăsta în ultimul timp? Când era la Astra, era cel mai bun, acum parcă e un copil de mingi”, spunea Gigi Becali. În vară, Florentin Matei a semnat cu Astra Giurgiu, unde mai jucase în sezonul 2017-2018.

 • 8 meciuri a jucat Florentin Matei pentru FCSB
Florentin Matei, apariţie trecătoare în tricoul FCSB-ului (sursă foto: sportpictures.eu)
Florentin Matei, apariţie trecătoare în tricoul FCSB-ului (sursă foto: sportpictures.eu)

Cristi Tănase, revenire la FCSB pentru patru luni

În ianuarie 2018, Gigi Becali anunţat încă o revenire de marcă la echipă. Cristi Tănase semna cu FCSB pentru patru luni, în speranţa că mutarea va aduce un plus în lupta pentru titlu. Mijlocaşul ofensiv avusese prestaţii foarte bune în perioda 2009-2015, chiar dacă a fost uneori contestat de fani. Returul sezonului 2017-2018 a fost unul modest pentru Cristi Tănase, care a bifat nouă meciuri fără gol marcat sau pasă decisivă oferită. Cu toate acestea, Gigi Becali a avut un discurs moderat la adresa fotbalistului, motivul fiind acela că semnase doar pentru patru luni. Cristi Tănase s-a întors în Turcia, unde a jucat pentru Eskişehirspor. În vară, mijlocaşul ofensiv a semnat cu Giresunspor.

 • 230 de meciuri a jucat Cristi Tănase pentru FCSB în cele două mandate
 • 30 de goluri a marcat Cristi Tănase în perioada 2009-2015
Cristi Tănase a stat patru luni la FCSB la ultimul mandat (sursă foto: sportpictures.eu)
Cristi Tănase a stat patru luni la FCSB la ultimul mandat (sursă foto: sportpictures.eu)

Alexandru Bourceanu, jucătorul sub “semnul întrebării”

Alexandru Bourceanu a bifat trei mandate la FCSB, primul fiind început în 2011, când a fost transferat de la Politehnica Timişoara. După doi ani şi jumătate, în care prestaţiile au fost apreciate de Gigi Becali, mijlocaşul central a ajuns în Turcia, la Trabzonspor. După un retur petrecut la Trabzon, Alex Bourceanu a fost împrumutat la FCSB pentru sezonul 2014-2015, bifând al doilea mandat în tricoul roş-albastru. Revenit în Turcia, mijlocaşul şi-a reziliat contractul şi s-a întors la echipa lui Gigi Becali. Chiar dacă a fost titular constant în perioada 2015-2017, fotbalistul a ajuns pe lista neagră a patronului. “Să vedem, nu știu, e cu semnul întrebării”, a răspuns Gigi Becali când a fost întrebat dacă Bourceanu va mai rămâne la echipă. După ce a plecat de la FCSB, mijlocaşul de 34 de ani a mai jucat la Arsenal Tula şi la Dunărea Călăraşi, iar din vară a semnat cu FC Voluntari.

 • 175 de meciuri a jucat Alexandru Bourceanu la FCSB
Alexandru Bourceanu a jucat 175 de meciuri la FCSB
Alexandru Bourceanu a jucat 175 de meciuri la FCSB

Gabi Tamaş, evoluţii bune în cele două mandate la FCSB. Băutura i-a pus probleme

Gabi Tamaş este unul dintre puţini jucători care au trecut de două ori prin curtea FCSB-ului, având mai mereu prestaţii bune. Adus în ianuarie 2015, fundaşul a bifat 13 meciuri, dar a intrat într-un conflict cu Mirel Rădoi şi a fost nevoit să plece la Cardiff City. “Noi știm ce a făcut Tamaș. Din păcate motivul că nu i-a sunat ceasul e unul pueril. Tamaș nu va mai juca la Steaua cât timp sunt eu aici! Drumul nostru alături de el se încheie aici”, spunea Mirel Rădoi în iulie 2015.

După o scurtă aventură în Anglia, Gabi Tamaş a revenit la FCSB în februarie 2016 şi a fost unul dintre jucătorii importanţi în defensiva roş-albaştrilor. Din nou, problemele cu alcoolul şi-au pus amprenta. “Gabi Tamaș e un băiat extraordinar, dar am pierdut campionatul din cauza lui. A făcut scandal în cantonament, s-a îmbătat și a aruncat cu țigara. L-am iertat și am pierdut campionatul”, a recunoscut Gigi Becali. În 2017 a plecat la Hapoel Haifa, unde a jucat două sezoane. Din această vară, fundaşul este jucătorul Astrei Giurgiu.

 • 72 de meciuri a jucat Gabi Tamaş la FCSB
Gabriel Tamaş a fost dat afară de la echipă de Mirel Rădoi
Gabriel Tamaş a fost dat afară de la echipă de Mirel Rădoi

Mihai Pintilii, singurul repatriat care şi-a făcut treaba

Mihai Pintilii a evoluat în perioada 2012-2014 la FCSB, iar prestaţiile foarte bune i-au adus un transfer la Al-Hilal. După un periplu scurt la Pandurii Târgu Jiu, fiind împrumutat de la formaţia din Arabia Saudită, mijlocaşul central a ajuns la Hapoel Tel Aviv. După jumătate de sezon în Israel, Mihai Pintilii s-a întors la FCSB şi a devenit unul dintre liderii echipei, fiind căpitan al formaţiei în ultimele sezoane, însă accidentările dese nu l-au ajutat să strângă mai multe meciuri în tricoul roş-albaştrilor.

Mihai Pintilii, cea mai bună decizie luată de Gigi Becali în cazul fotbaliştilor repatriaţi la FCSB (sursă foto: sportpictures.eu)
Mihai Pintilii, cea mai bună decizie luată de Gigi Becali în cazul fotbaliştilor repatriaţi la FCSB (sursă foto: sportpictures.eu)
 • 167 de meciuri a jucat Mihai Pintilii la FCSB
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!