News

Atenție la banii oferiți ”cadou” de Revolut. ANAF stă la pândă și își cere partea

Revolut oferă tuturor celor care își conving prietenii să se alăture platformei suma de 200 de lei. Doar că, puțini știu că această sumă va fi impozitată de ANAF.
27.07.2022 | 13:19
Atentie la banii oferiti cadou de Revolut ANAF sta la panda si isi cere partea
Banii primiți cadou de la Revolut, impozitați de ANAF. Foto: Unsplash.com
ADVERTISEMENT

Românii cunosc deja oferta Revolut.  Trei prieteni invitați pe Revolut înseamnă 200 de lei pentru cel care a trimis invitația, dacă se respectă ulterior niște pași ceruți de companie. Mai mult, oamenii primesc și criptomonede de tip DOT, care valorează 57 de lei.

ANAF impozitează cei 200 de lei cadou de la Revolut

Cu toate acestea, puțini știu că pentru acest venit trebuie depusă Declarația unică și, implicit, trebuie plătit impozit pe venit pentru suma de 200 de lei (pentru mai mult de trei invitați).

ADVERTISEMENT

Consultantul Cornel Grama a explicat situația, potrivit HotNews. În ochii ANAF, aceste sume sunt considerate câștiguri din alte surse.

Consultantul Fiscal Cornel Grama a confirmat pentru Hotnews faptul că aceste sume (din promoția 200 lei) sunt considerate în ochii ANAF drept câștiguri din alte surse.

ADVERTISEMENT

”Este vorba, conform Codului fiscal, despre veniturile din activități, altele decât cele de producție, comerț, prestări de servicii, profesii liberale și din drepturi de proprietate intelectuală, precum și activități agricole, silvicultură și piscicultură”, a explicat specialistul.

Cei care nu sunt atenți se pot trezi că ANAF verifică aceste venituri și se pot alege cu o decizie de impunere la care se adaugă dobânzi și penalități.

ADVERTISEMENT

Lucian Heiuș explica, pentru sursa citată, că ANAF știe orice pas pe care românii îl fac, implicit tranzacțiile prin Revolut.

Bineînțeles că știe. Revolut deja este o bancă. Mai sunt acele platforme de plăți. Orice sumă de bani care se mișcă deja printr-un cont, lasă urme. În momentul în care pui niște bani într-un cont și le-ai dat drumul și ajung în altul, dacă ajungi într-o investigație, se poate găsi orice”, a explicat Heiuș.

ADVERTISEMENT

Între timp, cei care își țin banii în portofelul Revolut nu scapă de furia băncilor sau a ANAF. Doi români sunt deja pățiți în acest sens și au aflat că ANAF poate pune poprire pe aceste conturi, când situația o cere.

ADVERTISEMENT
Tags: