Carousel hot news

ATENŢIE la ce cumpăraţi! Un nou val de importuri periculoase în magazinele din România

Autorităţile au descoperit în ultimele zile tone de mâncare cu bacterii sau cu pesticide peste limită. În urma controalelor din ultima săptămână, Autoritatea Sanitar Veterinară a retras de...
15.05.2016 | 21:24
ATENŢIE la ce cumpăraţi! Un nou val de importuri periculoase în magazinele din România

Autorităţile au descoperit în ultimele zile tone de mâncare cu bacterii sau cu pesticide peste limită. În urma controalelor din ultima săptămână, Autoritatea Sanitar Veterinară a retras de la vânzare carne de pui cu salmonella sau peşte cu viermi.

Nu doar că importurile îi falimentează pe producătorii români, dar autorităţile descoperă că acestea sunt tot mai periculoase. Din luna ianuarie autorităţile au verificat peste 3 tone de legume şi fructe importate şi rezultatele din laborator sunt îngrijorătoare.

Autorităţile au retras de la vânzare în Bihor peste o tonă de carne de pui congelată din Polonia, care conţinea bacteria Salmonella. În urmă cu câteva zile Direcţia Sanitar Veterinară Bucureşti a confiscat peste 200 kg de carne de porc adusă din Belgia care era vândută în sectorul 2, deşi era expirată. Ultimele verificări arată că şi peştele din import are probleme.

În Ilfov au fost retrase de la comercializare peste 4 tone de peşte congelat adus din Spania. în urma verificărilor autorităţile au descoperit că acestea conţinea viermele anisakis.

Autorităţile au dat până acum amenzi de mii de lei şi continuă controalele la vamă, aşa cum a cerut Ministrul Agriculturii.

Sursă: www.romaniatv.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri