Hotnews

Atenţie la concedii! 27.000 de turişti, blocaţi în străinătate

Aproximativ 27.000 de turişti ruşi sunt blocaţi în străinătate după falimentul unui tur-operator....
04.08.2014 | 14:41
Atenţie la concedii! 27.000 de turişti, blocaţi în străinătate
ADVERTISEMENT

Aproximativ 27.000 de turişti ruşi sunt blocaţi în străinătate după falimentul unui tur-operator.

“Toţi turiştii sunt blocaţi, fără bilet de întoarcere”, după ce societatea Labirint (Labyrinth) a anunţat sâmbătă închiderea operaţiunilor, a declarat Touraide, care încearcă să ajute aceşti turişti să găsească locuri la cursele aeriene operate de alte societăţi.

ADVERTISEMENT

Labirint este al patrulea tur-operator din Rusia care dă faliment în trei săptămâni, ca urmare a unei tensionari a pieţei turistice ruseşti legată de criza ucraineană. Disputa dintre Moscova şi Occident a determinat o depreciere a rublei, provocată de o fugă a capitalurilor, în conditiile în care economia rusă se luptă cu recesiunea.

“Situaţia economică şi politică a avut un impact nefast asupra numărului de rezervări” iar reducerea valorii rublei “a degradat puterea de cumpărare a rusilor”, a declarat Labirint, într-un comunicat în care îşi anunţa falimentul.

ADVERTISEMENT

“Turcia a început de ieri să ne expulzeze turiştii din hoteluri, or Turcia este principală destinaţie a turiştilor nostri, 3,5 milioane în total”, a precizat aceasta, lăudând însă atitudinea Bulgariei şi a Greciei, ţări care nu au penalizat turiştii rusi pentru falimentul tur-operatorului.

Sursă: www.hotnews.ro

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri