Hotnews

ATENŢIE la virusul care îţi fură codul PIN şi blochează cardul in ATM!

Rusii au inceput sa se trezeasca cu cardurile blocate in ATM si cu PIN-ul furat, din cauza unui nou virus care opereaza prin intermediul sistemului de citire al bancomatelor. Virusul denumit...
17.09.2015 | 15:19
ATENŢIE la virusul care îţi fură codul PIN şi blochează cardul in ATM!
ADVERTISEMENT

Rusii au inceput sa se trezeasca cu cardurile blocate in ATM si cu PIN-ul furat, din cauza unui nou virus care opereaza prin intermediul sistemului de citire al bancomatelor. Virusul denumit Backdoor.ATM.Suceful a fost creat in Rusia si poate citi datele de pe banda magnetica si cipul cardurilor bancare. Pe scurt, iti fura codul PIN si poate “convinge” bancomatul sa ti-l blocheze inauntru, raporteaza portalul Gizmodo. Desigur, virusul opereaza fara a fi detectat de sistem.

Backdoor.ATM.Suceful a fost descoperit de specialistii in sisteme de securitate informatica de la FireEye si se dovedeste capabil sa opereze pe diferite tipuri de ATM-uri.

ADVERTISEMENT

In clipa de fata circula o versiune a virusului din data de 25 august 2015, fapt care ii face pe specialisti sa creada ca acesta este inca in faza de dezvoltare.

Tehnicienii de la FireEye spun ca un astfel de pericol de securitate nu a mai fost intalnit pana acum la bancomate, iar o eventuala evolutie a virusului poate sa duca la raspandirea acestuia dincolo de granitele Rusiei, tara unde a fost creat.

ADVERTISEMENT

Specialistii in securitate sustin ca nu poti depista un ATM infectat cu Backdoor.ATM.Suceful, ca simplu utilizator. Singurul sfat util ar fi sa-ti pastrezi in telefon numarul de urgenta al bancii emitene si sa suni imediat, daca ti-a ramas cardul in ATM.

Sursă: www.business24.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri