Atenţie mare! Poliţiştii au reţinut aproape 1.700 de permise de conducere în trei zile

Mirela Apostol   
in Hotnews
26/07/2016, 18:04
Atenţie mare! Poliţiştii au reţinut aproape 1.700 de permise de conducere în trei zile

Poliţiştii au reţinut aproape 1.700 de permise de conducere, au aplicat peste 6.000 de sancţiuni pentru abateri ale pietonilor şi aproape 1.000 pentru neacordarea priorităţii de trecere de către conducătorii auto, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de miercurea până vinerea trecută, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 1.699 de permise de conducere, dintre care 973 pentru neacordare de prioritate pietonilor.

Au fost constatate 6.062 de abateri privind nerespectarea normelor legale de către pietoni, în 3.063 de cazuri poliţiştii aplicând avertismente scrise, scopul fiind conştientizarea pietonilor asupra consecinţelor unui comportament rutier imprudent.

De asemenea, 970 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Au fost constatate 253 de infracţiuni, 181 fiind la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În perioada 20 — 22 iulie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au desfăşurat acţiuni în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii. Activităţile i-au avut în vedere pe pietonii care nu respectă normele rutiere, dar şi pe conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare regulamentară.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Florin Gardoş îi critică pe fanii Craiovei: “Dai totul şi ei te înjură”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×