News

Atenție mare șoferi. Se schimbă Codul Rutier în octombrie. Rămâi fără permis dacă încalci aceste două reguli

Autor: Alexandru Năstase | 19.09.2019 | 10:28
Poliția te poate lăsa fără permis dacă încalci aceste două reguli. Sursa foto - facebook

Atenție mare șoferi! Se schimbă Codul Rutier din luna octombrie și poți rămâne fără permis dacă încalci două reguli elementare. Prima dintre ele vine ca urmare a multiplelor accidente care s-au petrecut în ultima perioadă. Astfel, a fost vizat un fenomen care a căpătat o amploare uriașă. Ne referim strict la folosirea telefonului mobil la volan. Șoferii au obiceiul să trimită mesaje, să intre în convorbiri sau chiar “live-uri” pe reţelele sociale.

Atenție mare șoferi

Din păcate, nu o dată, astfel de discuții s-au încheiat cu adevărate tragedii. Și condusul fără centură a intrat în atenția oamenilor legii. Deși lucrul acesta era interzis și până acum, de data aceasta polițiștii au primit ordin clar. Astfel, Codul Rutier a fost înăsprit în şedinţa de Guvern de pe 12 august, drept pentru care din 12 octombrie, adică la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, şoferii care încalcă cele două prevederi nu doar că vor primi amenzi usturătoare, dar vor rămâne și fără permis.

Concret, de la data în care intră în vigoare prevederea, şoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau aparatele cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto sau video în timp ce se află la volan. Cine este surprins de echipajele de poliție făcând acest lucru este tras imediat pe partea dreapta. Dacă până acum era loc de întors, de data aceasta conducătorul auto va rămâne automat fără permis și devine pieton pentru o perioadă.

Atenție mare șoferi. Permis
Telefonul în mână sau lipsa centurii te pot face pieton. Sursa foto – facebook

Se schimbă Codul Rutier în octombrie

Același lucru se întâmplă și pentru șoferii care vor conduce fără centură. Așadar, cine decide să ignore anunțul riscă pe barba lui. De menţionat este că această prevedere se aplică tuturor conducătorilor auto, indiferent dacă vehiculul în care se află necesită sau nu permis de conducere. Mai exact, cei care folosesc vehicule pentru care nu este nevoie de permis, cum ar bicicletele sau trotinetele, vor risca și ei amenzi zdravene.

Conform noilor reglementări au devenit pasibili de amenzi chiar și tractoriștii și cei care merg pe drumuri forestiere. Atenție! Autoritățile au stabilit că vor fi amendați toți participanții la trafic surprinși cu telefonul în mână! Așadar, nu doar vorbitul la telefon este amendat, ci și simpla prezență a telefonului în mâna șoferului!

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!