Hotnews

Atenţie! Noi taxe intră în vigoare de astăzi, vineri, 13 februarie

Cine preferă jocurile de noroc sau pariurile sportive primeşte o veste rea! Vineri, 13- zi cu ghinion pentru românii care au noroc: veniturile din jocuri de noroc se impoziteaza in functie de...
13.02.2015 | 11:02
Atenţie! Noi taxe intră în vigoare de astăzi, vineri, 13 februarie
ADVERTISEMENT

Cine preferă jocurile de noroc sau pariurile sportive primeşte o veste rea! Vineri, 13- zi cu ghinion pentru românii care au noroc: veniturile din jocuri de noroc se impoziteaza in functie de sumele castigate. Câştigi peste 100.000 euro, plăteşti o taxă de 25% din sumă.

Codul fiscal s-a modificat in sensul ca, din 13 februarie, se aplica un nou mod de impozitare a veniturilor obtinute din jocuri de noroc si premii.

ADVERTISEMENT

Astfel, veniturile din jocuri de noroc se vor impune, prin retinerea la sursa, cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care vor depasi echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%, se arata in actul normativ.

ADVERTISEMENT

Actuala legislatie prevede ca veniturile din jocuri de noroc se impun, prin retinere la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net, care se calculeaza la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor. Aceasta prevedere nu se va mai aplica din 13 februarie.

Totodata, noile reglementari vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitata) si vor stabili ca nu vor fi supuse impozitarii sumele obtinute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obtin venituri din jocurile de noroc mentionate mai sus vor avea obligatia de a depune declaratia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri