Sport

Atenţie, România! Detaliul care poate face diferenţa în decisivul cu Ungaria + motivul pentru care noul stil de arbitraj ne-a dezavantajat

05.12.2019 | 12:40
Atentie Romania Detaliul care poate face diferenta in decisivul cu Ungaria  motivul pentru care noul stil de arbitraj nea dezavantajat
ADVERTISEMENT

România – Ungaria se joacă vineri, de la ora 12:00, în ultima etapă din Grupa C de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Selecţionata lui Tomas Ryde are nevoie de o victorie pentru a obţine calificarea în grupele principale, dar un detaliul mai puţin cunoscut ne poate pune probleme, aşa cum s-a întâmplat şi în precedentele patru partide din faza grupelor.

Eliminările de două minute, detaliul care poate face diferenţa în România – Ungaria

România a avut mari probleme din cauza eliminărilor de două minute la Campionatul Mondial din Japonia, iar acest detaliu poate face din nou diferenţa în decisivul cu Ungaria. După primele patru etape din faza grupelor, selecţionata lui Tomas Ryde a avut 24 de eliminări de două minute, la egalitate cu Muntenegru, cele două naţionale deţinând recordul negativ la acest turneu.

ADVERTISEMENT

Exceptând meciul cu Kazahstan, când România a primit trei eliminări de două minute, în celelalte trei partide din Grupa C, tricolorele au primit de fiecare dată câte şapte astfel de sancţiuni. De cealaltă parte, Ungaria a fost o echipă cuminte la Mondial, iar adversarele de vineri au primit doar zece eliminări în cele patru dueluri din grupă.

  • 5 eliminări de două minute au primit Gabriela Perianu şi Anca Polocoşer la CM din Japonia

S-a schimbat stilul de arbitraj înainte de Campionatul Mondial din Japonia

Înaintea Campionatului Mondial din Japonia, la prima şedinţă tehnică, oficialii echipelor naţionale au fost anunţaţi de schimbările produse în stilul de arbitraj. Mai exact, arbitrii de la turneul final au o abordare diferită şi fac tot posibilul să reducă contactul fizic. Din acest motiv au apărut mai multe eliminări de două minute la acest turneu final.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la Campionatul Mondial din Germania 2017, România a suferit 15 eliminări de două minute în meciurile din faza grupelor, cu nouă mai puţine decât în primele patru meciuri de la ediţia din acest an.

  • 10 eliminări de două minute a primit România în meciul cu Cehia din optimile de finală de la Mondialul din 2017
ADVERTISEMENT

Noua abordare de arbitraj de la CM din Japonia ne-a afectat în meciul cu Spania

România a început cu o umilinţă Mondialul din Japonia, fiind învinsă fără drept de apel de Spania, scor 16-31, iar una dintre marile probleme a fost faptul că am avut şapte eliminări de două minute. La finalul partidei, Costică Buceschi, secundul lui Tomas Ryde, a susţinut că noul stil de arbitraj a afectat jocul tricolorelor, acesta fiind unul pasiv.

“Apărarea noastră a arătat așa de rău cu Spania și din această cauză. Noi am făcut o ședință cu jucătoarele în care le-am explicat noile tendințe de arbitraj, însă efectul a fost că jucătoarele noastre au devenit pasive cu Spania, au încercat să nu ia eliminări”, a declarat Costică Buceschi pentru lead.ro.

ADVERTISEMENT