Hotnews

ATENŢIE! Roşiile ţuguiate sunt periculoase

Atenţie la roşii! Cercetătorii în legumicultură avertizează că tomatele cu ţugui sunt periculoase pentru organism. Ei susţin că pentru acest tip de roşie se folosesc în exces erbicide sau...
05.06.2015 | 18:11
ATENŢIE! Roşiile ţuguiate sunt periculoase
ADVERTISEMENT

Atenţie la roşii! Cercetătorii în legumicultură avertizează că tomatele cu ţugui sunt periculoase pentru organism. Ei susţin că pentru acest tip de roşie se folosesc în exces erbicide sau substanţe de coacere forţată, ce pot duce la cancer.

Substanţele folosite pentru creştere sau pentru îndepărtarea dăunătorilor produc o acumulare a toxinelor în extremitatea roşiei.

ADVERTISEMENT

Aceste substanţe sunt periculoase atât pentru plantă, cât şi pentru mediu, dar în special pentru om. Nu întâmplător o parte dintre substanţe au fost scoase de pe lista oficială şi nu mai au dreptul de a fi comercializate pe teritoriul României.

Într-adevăr, sunt mai gustoase roşiile ţuguiate faţă de cele importate, dar, din păcate, nu şi mai sănătoase, scrie fitness-nutritie.ro

ADVERTISEMENT

Nu te-ai întrebat niciodată de ce au acel moţ? Ei bine, este o malformaţie apărută în urma utilizării în exces a următoarelor substanţe:

Ethrel – stimulent de coacere (ilegal în România)
2.4-D – stimulent şi pesticid de tip hormonal

“Orice exces duce la acumulare în plantă, în fructe şi implicit la efecte toxice asupra organismului consumatorului”, declară Floarea Burniche, cercetător Staţia de Cercetare Experimentală Buzău.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri