ADVERTISEMENT
Cele mai citite

ATENŢIE ŞOFERI. Cauciucuri de iarnă. La ce RISC te expui dacă eşti oprit în trafic de poliţie

O avertizare de Cod portocaliu de ninsori şi viscol în două judeţe din nordul ţării aduce în actualitate şi înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă. Potrivit avertizării...
Autor: Ionuţ Cataramă | 12.10.2015 | 08:50
ATENŢIE ŞOFERI. Cauciucuri de iarnă. La ce RISC te expui dacă eşti oprit în trafic de poliţie

O avertizare de Cod portocaliu de ninsori şi viscol în două judeţe din nordul ţării aduce în actualitate şi înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în intervalul duminică, ora 13:00 – luni, ora 10.00, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 5/2011, care impune obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece, utilizarea cauciucurilor de iarnă NU este condiţionată de o anumită perioadă de timp, ci doar de starea carosabilului.

Conducerea autoturismului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheaţă fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă constituie contraventie. Şoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare, dar şi să plătească o amendă cuprinsă între 720 şi 1600 de lei.
La reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducatorului auto o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

ADVERTISEMENT

Autoturismele personale şi autovehiculele de transport persoane cu maxim 9 locuri pe scaune trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe toate roţile.

Sursă: www.ziarulevenimentul.ro

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!