News

Atenție, șoferi! Cum se poate anula amenda pentru că nu ați oprit la semnalele polițistului

Cazul unui șofer din Timiș este foarte util pentru conducătorii auto care doresc să afle cum se poate anula amenda primită din cauza faptului că nu au oprit la semnalele polițistului.
24.07.2022 | 15:50
Atentie soferi Cum se poate anula amenda pentru ca nu ati oprit la semnalele politistului
Șoferul s-a adresat instanței și în cele din urmă a obținut anularea amenzii. Foto: facebook.com/www.politiaromana.ro
ADVERTISEMENT

Astfel, după ce a fost amendat pentru că nu a oprit la semnalele polițistului rutier, șoferul din Timiș s-a adresat instanței. Din păcate pentru el, demersul său n-a avut succesul scontat.

Lecție utilă pentru mulți șoferi

Totuși, conducătorul auto nu a renunțat după înfrângerea în prima instanță și a formulat apel. Scopul său a fost clar: demonstrarea faptului că polițistul rutier care l-a amendat a făcut o greșeală.

ADVERTISEMENT

A doua oară, șoferul din Timiș a avut succes și a reușit să îi convingă pe judecători că are dreptate, iar omul legii a făcut o greșeală când l-a amendat pentru că nu a oprit la semnal.

Astfel, el a reușit să anuleze amenda primită pentru că a demonstrat judecătorilor că polițistul care l-a amendat nu a întocmit procesul verbal în prezența acestuia.

ADVERTISEMENT

Desigur, până când a obținut anularea amenzii a trecut peste un an, dar așteptarea a meritat. În martie 2021, șoferul din Timiș se deplasa pe a doua bandă de circulație pe DN 69 când un polițist rutier i-a făcut semn să oprească.

Explicațiile șoferului i-au convins pe judecători

Totuși, șoferul nu a oprit. În cele din urmă, el a observat că este urmărit de un echipaj care avea pornite semnalele acustice și luminoase. Când l-au oprit, polițiștii l-au amendat cu 580 de lei și i-au reținut permisul de conducere.

ADVERTISEMENT

Considerând că i-a făcut o mare nedreptate, șoferul a promis că nu va avea liniște până nu va demonstra asta în justiție. Ulterior, oamenii legii au câștigat procesul la Judecătoria Timișoara.

Magistrații au motivat că șoferul era obligat să oprească dacă i s-a cerut asta. Procesul a ajuns și la Tribunalul Timiș, iar șoferul amendat a câștigat apelul.

ADVERTISEMENT

La acest deznodământ s-a ajuns datorită faptului că șoferul din Timișoara a susținut că nu a văzut când polițiștii i-au făcut semn să oprească. Apoi a povestit judecătorilor că a dat dovadă de bună-credință când a oprit, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT