News

Atenție, șoferi! Polițiștii de la Rutieră împânzesc șoselele în acest weekend

20.04.2019 | 12:10
10.000 de politisti vor patrula pe strazi in acest weekend, de Paste

Peste 10.000 de polițiști vor lua cu asalt străzile patriei, în căutare de șoferi indisciplinați și oameni certați cu legea! Angajații MAI vor fi  prezenți în stradă, zilnic, în acest weekend, de Florii și Paștele catolic, și vor acționa cu aproape 3.500 de autospeciale, după cum anunță Poliția Română.

10 mii de polițiști vor patrula pe străzi weekendul acesta, de Paștele catolic

Peste 3.750 de patrule de ordine publică urmează să acționeze în special în proximitatea lăcașurilor de cult, în stațiunile turistice și în zonele de agrement, unde vor avea grijă ca ordinea publică să nu fie tulburată sub nicio formă.

Peste 1. 260 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, precum și pe căile de acces către zonele unde au loc manifestări publice sau către stațiunile turistice. Aceștia vor acționa cu peste 300 de aparate radar în întreaga țară, inclusiv cu echipamentele de ultimă generație, respectiv dispozitivele True Cam.

Politisti Paste
Politistii pastreaza ordinea publica de Pastele catolic

Polițiștii vor patrula și în trenuri

De asemenea, polițiștii de la transporturi vor patrula în 289 de trenuri de călători, în 265 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 24 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre. În această perioadă, sunt preconizate a se desfășura 47 de manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare, în 22 de judeţe şi în Capitală. La acestea se estimează participarea a peste 74.000 de persoane.

Weekendul acesta, în Capitală, polițiștii vor avea serios de lucru! Aici va avea loc Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, unde sunt așteptați foarte mulți vizitatori. Bucureștenii se vor bucura de lucrări semnate de artiști străini și români recunoscuți în domeniu, care vor îmbina arta și tehnicile cele mai inovatoare pentru a exprima valorile europene ce susțin tema ediției a V-a a festivalului – EuropeLights.

Evenimentul va marca două evenimente majore ale anului: președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri