News

Atenţie, şoferi! Probleme cu plata acestor taxe. Anunţul făcut de CNAIR

14.04.2019 | 18:48
Atentie soferi Probleme cu plata acestor taxe Anuntul facut de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut un anunț care îi vizează pe toți conducătorii auto care ies din oraș! Șoferii trebuie să fie foarte atenți, deoarece sistemul de plată a rovinietei nu va funcționa pentru o scurtă perioadă! În plus, șoferii ar putea întâmpina probleme și la plata taxei de trecere a podului de la Fetești.

CNAIR anunță că pot apărea probleme la plata rovinietei

În noaptea de duminică spre luni, șoferii ar putea avea probleme cu plata rovinietei și a taxei de pod. Anunțul a fost transmis chiar de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

“Luni, începând cu ora 00.10, este posibil ca emiterea rovinietelor si a peajelor să fie îngreunată/întreruptă ca urmare a unor lucrări de mentenanță la sistemul informatic, a anunțat, într-un comunicat de presă, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”. Potrivit sursei citate, lucrările vor dura cel mult o oră.

Plata rovinietei se poate plati si prin telefon

Se schimbă legislația privind rovinieta

Trebuie amintit că românii au acum posibiltatea de a se folosi de mobil pentru a-și plăti rovinieta. Acum există opțiunea de plată a rovinietei și tarifului de trecere (e-tarif) a podului de la Fetești. Ele sunt din nou disponibile în aplicația mobilPay Wallet, singurul portofel digital din România prin care se pot face plăți diverse în toate mediile – în magazinele online ale comercianților, la casele de marcat sau în mașinile de taxi ori direct în aplicație.

Aplicația mobilPay Wallet permite utilizatorilor să plătească tariful de trecere a podului Fetești indiferent dacă mașina este înmatriculată în România sau în alte țări.

Șoferii care nu plătesc rovinieta si sunt descoperiti sunt amendati cu sume de la 250 la 4.500 de lei. Amenda scade la jumatate in cazul in care este achitata in 48 de ore din data in care a fost comunicată.

Autoritățile vor să modifice legea în ceea ce orivește rovnieta! Astfel, fostul deținător al unei mașini care are două sau mai multe roviniete a căror valabilitate se suprapune va putea să solicite returnarea banilor pentru rovinieta încă valabilă, dar care a fost plătită pentru mașina care nu-i mai aparține, potrivit unei propuneri legislative ce a fost pusă recent în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor.

Schimbările privind rovinietele se regăsesc în Proiectul de ordinal ministrului transporturilor pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere.

Astfel, în cazul în care vinde o mașină care are rovinietă valabilă, potrivit proiectului normativ, cel ce o vinde poate solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) returnarea banilor pentru perioada de valabilitate rămasă a rovinietei.