Atenţie unde mîncaţi pe litoral! Încă 3 terase închise: porţii mai mici, alimente ţinute la 30 de grade

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/08/2016, 10:38
Atenţie unde mîncaţi pe litoral! Încă 3 terase închise: porţii mai mici, alimente ţinute la 30 de grade

Comisarii de la Protectia Consumatorului au inchis temporar trei terase din statiunea Mamaia, dupa ce au descoperit alimente fara date de identificare, mancare depozitata la o temperatura de aproximativ 30 de grade Celsius, precum si portii cu 10% mai mici decat cantitatea indicata.

Comisari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au verificat in ultima perioada mai multe terase, autoserviri si restaurante din statiunea Mamaia.

ANPC a anuntat ca, in urma verificarilor, activitatea teraselor Hora, Cleopatra si a Restaurantului “La Steaguri” a fost oprita temporar, “pana la remedierea deficientelor constatate.”

In urma verificarilor, comisarii au gasit “alimente fara elemente de identificare si caracterizare, fara a se putea stabili data durabilitatii minimale sau data limita de consum si fara a se putea stabili modul de pastrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum si datele de identificare ale acestuia”.

Totodata, au fost descoperite si alimente depozitate la “temperatura mediului ambiant”, adica peste 30 de grade Celsius.

“Nu existau grafice de temperatura care sa indice si sa certifice pastrarea corespunzatoare a alimentelor si nu existau indicate cantitatile nete/ portie in meniu”, se mai arata in comunicat.

Comisarii au constatat si ca portiile de mancare erau mai mici cu pana la 10% din cantitatea portiei.

In plus, unele terase nu aveau autorizatie de functionare valabila.

ANPC a anuntat ca verificarile vor continua in perioada urmatoare.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Carlos Fortes îl acuză pe Gigi Becali că minte. “Nu e adevărat!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×