News

Atenție unde parchezi în București! Începând de azi, poți fi amendat și mașina îți va fi blocată dacă nu respecți regulile

De luni, 15 august 2022, șoferii din București riscă amenzi de până la 200 de lei, dar și blocarea mașinilor dacă folosesc parcările administrate de PMB şi nu achită tarifele.
15.08.2022 | 07:44
Atentie unde parchezi in Bucuresti Incepand de azi poti fi amendat si masina iti va fi blocata daca nu respecti regulile
De azi, mare atenție la locurile în care vă parcați mașina în București. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

În prim-plan este regulamentul aprobat de Consiliul General al Municipiului București (CGMB) în 2019 şi care vizează locurile de parcare trasate cu albastru pe domeniul public.

O altă etapă pentru șoferii din București

Atenție, șoferii trebuie să știe că tariful se achită doar pe durata zilei. Ulterior, a urmat decizia fără precedent anunțată de primarul general Nicușor Dan în cazul parcărilor. ”Un comportament civilizat în parcările municipale vă ferește de sancțiuni.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm să parcați regulamentar și să achitați anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august, nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancțiuni de 200 lei/zi și imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligației de plată.

Parcați legal și evitați sancționarea!”, a transmis Compania Municipală Parking Bucureşti. Practic, asta înseamnă că Bucureștiul începe războiul împotriva mașinilor.

ADVERTISEMENT

Noile tarife pentru locurile de parcare ale Primăriei Capitalei reprezintă primele măsuri pentru descurajarea folosirii autoturismelor personale de către locuitorii Capitalei.

Banii pentru parcare, achitați și prin aplicație

În acest context, este important de subliniat că șoferii pot achita contravaloarea pentru locul de parcare şi prin aplicaţia “Parking Bucureşti”, care poate fi descărcată gratuit din AppStore sau din Google Play.

ADVERTISEMENT

Prin Parking Bucuresti App puteţi achita anticipat, online, tariful de parcare folosindu-vă cardul bancar sau prin SMS la numărul 7458. Rămâne, însă, valabilă şi alternativa de plată cu cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking Bucureşti S.A.”, au mai transmis reprezentanții PMB.

În plus, aplicaţia îi ajută pe șoferi să găsească cele mai apropiate locuri de parcare și le arată care sunt locurile libere. Între orele 7:00 și 23.00, de luni până vineri, tarifele Companiei Municipală Parking sunt următoarele: 10 lei/oră, în zona 0; 5 lei/oră în zona 1; 2,5 lei/oră în zona 2.

ADVERTISEMENT

Riveranii pot beneficia de abonamente cu (de la 80 lei la 200 de lei pe lună) sau fără rezervare (de la 400 la 900 de lei pe lună), în timp ce
persoanele fizice pot alege abonamente de o zi, o săptămâna, o lună, un semestru sau un an (de la 15 lei/zi, 60 lei/săptămână, 210 lei/lună la
75 lei/zi, 300 de lei/săptămână, 1.050 de lei/lună). Pe cmpb.ro, șoferii pot vedea care sunt zonele de tarifare.

ADVERTISEMENT