ADVERTISEMENT
News

Atenționare ANM cod galben de ploi și vânt. Care sunt regiunile afectate

Autor: Bogdan Solomon | 28.09.2020 | 12:30
Atenționare ANM cod galben de ploi și vânt. Care sunt regiunile afectate
Informare ANM. Vor fi intensificări puternice ale vântului. Ce zone sunt afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis în dimineața zilei de luni, 28 septembrie, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în  intervalul 28 septembrie, ora 18:00 – 29 septembrie, ora 12:00, pentru majoritatea regiunilor țării.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, în Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi semnalate averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În ceea ce privește cantitățile de apă, acestea vor depăși 25…35 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, vor ajunge până la  40…60 l/mp.

Meteorologii precizează, totodată, că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în regiunile sud-estice și vestice vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h. Începând de marți după-amiază va ploua torențial în jumătatea de nord a țării.

ADVERTISEMENT

ANM a emis o nouă atenționare cod galben. Se strică vremea în cea mai mare parte a țării

În Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40…60 l/mp.

ADVERTISEMENT

Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45…55 km/h.

Începând de marți după-amiază și până vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumătatea de nord a țării. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, se arată în informarea transmisă de ANM.

ADVERTISEMENT

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au emis, de asemenea, o prognoză specială pentru Capitală, în intervalul luni, ora 18:00 – marți, ora 12:00, când sunt semnalate înnorări temporar accentuate și perioade cu averse torențiale. De asemenea, acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Mercurul din termometre va indica valori minime cuprinse între  14 și 16 grade Celsius, iar maximele ar putea ajunge până la 20 de grade. ANM va actualiza aceste date, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!