News

Atenţionare cod galben şi informare de la ANM. Vremea se schimbă radical: se anunţă frig, ploi şi ninsori

06.04.2021 | 13:36
ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis un cod galben de ninsori și viscol. Acesta intră în vigoare la ora 23:00 pe 6 aprilie și expiră miercuri, 7 aprilie, la ora 18:00.

În intervalul menționat, în sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, va ninge, local însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 – 60 km/h.

ADVERTISEMENT

La altitudini de peste 1500 m, vor fi rafale de peste 80 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m. Vremea se anunță foarte schimbătoare, iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza această atenționare de cod galben.

Cod galben de ninsori și viscol. ANM a transmis și o informare meteo

Vremea continuă să le dea de cap românilor. ANM a transmis o informare care intră în vigoare în această seară la ora 21:00. Aceasta va expira pe 08 aprilie, ora 10:00.

ADVERTISEMENT

Vor fi semnalate precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori, intensificări ale vântului și o vreme deosebit de rece.

”Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase, vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte”, Administraţia Naţională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Vreme deosebit de rece în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, spulberând zăpada. Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice.

ADVERTISEMENT

Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

ADVERTISEMENT