News

Atenționare de călătorie a MAE pentru o țară europeană. Risc crescut de incendii și restricții de circulație

Ministerul Afacerilor Externe din România îi avertizează pe românii care vor să călătorească spre Grecia sau Macedonia de Nord că există un risc ridicat de incendii în aceste zone.
02.07.2024 | 21:15
Atentionare de calatorie a MAE pentru o tara europeana Risc crescut de incendii si restrictii de circulatie
Atenționare de călătorie a MAE pentru o țară europeană. Risc crescut de incendii și restricții de circulație. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Astfel, MAE îi informează pe românii care ”se află, tranzitează tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că, în perioada 1 iulie – 31 august, este prognoză de vreme caniculară, cu temperaturi peste normalul perioadei de vară, crescând riscul producerii incendiilor de vegetaţie pe întreg teritoriul acestui stat”.

Atenționare de călătorie a MAE pentru cei care călătoresc în Macedonia de Nord

Conform anunțului oficial al MAE, incendiile de vegetație pot să provoace perturbări ale traficului rutier în zonă și, implicit, pot să crească semnificativ timpul de așteptare la punctele de trecere a frontierei din Macedonia de Nord. Astfel, autovehiculele cu o greutate de peste 15 tone vor fi restricționate.

ADVERTISEMENT

”În aceste condiţii, circulaţia autovehiculelor cu o greutate totală de peste 15 tone este restricţionată pe întreaga reţea rutieră macedoneană când se înregistrează temperaturi ridicate, precum şi în weekenduri, după cum urmează: vinerea, între orele 15,00 şi 22,00, sâmbăta, în intervalele orare 7,00 – 12,00 şi 18,00 – 24,00, şi duminica în intervalul 7,00 – 22,00.

De asemenea, circulaţia autovehiculelor mai grele de 7,5 tone este interzisă pe ruta A2 Skopje – Ohrid – Skopje vinerea, între orele 15,00 şi 22,00, sâmbăta în intervalele orare 7,00 – 12,00 şi 18,00 – 24,00 şi duminica între orele 7,00 şi 22,00”, mai este precizat în comunicatul MAE. Românii trebuie să știe că autoritățile le vor fi alături dacă au nevoie.

ADVERTISEMENT

Astfel, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul unic de telefon al Ambasadei României la Skopje, mai exact +38923228058. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate, astfel că vor fi preluate de operatorii call center-ului în regim de permanență, care vor rezolva solicitarea.

MAE îi avertizează pe români că există riscul de incendii de vegetație în mai multe țări europene

”De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980. MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro şi skopje.mae.ro”, mai transmit autoritățile.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai multe zile, MAE îi avertiza pe români că există șanse reale de incendii puternice și în Grecia, în anumite zone, nu doar în zona de tranzit Macedonia de Nord. Așadar, specialiștii MAE transmiteau că Ministerul grec al Protecției Civile și al Crizelor Climatice le-a comunicat că va exista un risc foarte ridicat pentru producerea incendiilor în regiunile mai multe regiuni.

Acestea sunt Attica, Peloponez (Arcadia, Argolis, Corintia, Laconia), Grecia centrală (Boeotia, Fthiotida, Fokida, Evia), insula Creta, Egeea de Nord (insulele Lesbos, Chios, Samos) și Egeea de Sud (insulele Ciclade, insulele Dodecaneze).

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Grecia anunțau că momentan situația este sub control în această țară, mai ales că a fost suplimentat numărul de pompieri. Cu toate acestea, din cauza vântului puternic șia temperaturii extrem de ridicate, turiștii trebuie să fie vigilenți pentru că oricând un incendiu major poate cuprinde mare parte din insulele Greciei.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!