News

Atenționare de călătorie de la MAE pentru românii care pleacă în Turcia de Paști. Ce se întâmplă la graniţe

O atenționare de călătorie a fost emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru românii care pleacă în Turcia de Paști. Sunt vizate punctele de frontieră către această țară.
20.04.2022 | 17:45
Atentionare de calatorie de la MAE pentru romanii care pleaca in Turcia de Pasti Ce se intampla la granite
MAE, avertisment de călătorie, referitor la punctele de frontieră către Turcia. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Avertisment MAE pentru românii care vor să plece în Turcia și să sărbătorească acolo Paștele. Instituția atenționează că la punctele de frontieră către această țară situația nu va fi una tocmai plăcută.

Urmează cozi și timpi mari de așteptare la granițele către Turcia

MAE transmite că în această perioadă la granițe vor fi timpi mari de așteptare. Drept urmare, românii trebuie să se înarmeze atât cu multă răbdare, cât și cu cumbustibil, hrană și alimente suficiente.

ADVERTISEMENT

Perioada pentru care MAE a lansat avertismentul este 22-25 aprilie 2022. De altfel, instituția precizează că se pot folosi toate cele trei puncte de trecere a frontierei pe ruta Republica Bulgaria și Republica Turcia, respectiv: Kapitan Andreevo (BG) – Kapikule (TR), Lesovo (BG) – Hamzabeyli (TR), Malko Tîrnovo (BG) – Kirklareli (TR).

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Turcia că în perioada minivacanței prilejuite de sărbătorile pascale, 22 – 25 aprilie 2022, se preconizează timpi mari de așteptare la punctele de trecere a frontierei rutiere.

ADVERTISEMENT

Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să folosească toate cele trei puncte de trecere dintre Republica Bulgaria și Republica Turcia, respectiv Kapitan Andreevo (BG) – Kapikule (TR), Lesovo (BG) – Hamzabeyli (TR), Malko Tîrnovo (BG) – Kirklareli (TR) și să se asigure că dețin suficient combustibil, apă și alimente”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Unde se poate solicita ajutor în caz de urgență

Românii care vor întâmpina situații dificile pot solicita ajutor la Ambasada României în Turcia și la Consulatul General al României la Istanbul. MAE a precizat și numerele pentru aceste două locații.

ADVERTISEMENT

”Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90 3124477945, +903124477940 și Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516, +902123583537, apelurile telefonice fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanență ale misiunii diplomatice a României în R. Turcia: +90532.318.1726 și Consulatului General al României la Istanbul: +905335420695.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://ankara.mae.ro, http://istanbul.mae.ro, www.mae.ro  şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie”, a mai precizat MAE.

ADVERTISEMENT
Tags: