ADVERTISEMENT
News

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Sunt anunțate fenomene meteo extreme

Autoritățile din Grecia au anunțat că vor avea loc fenomene meteo extreme. Ministerul Afacerilor Externe a lansat o atenționare de călătorie.
Autor: Cerasela Stafie | 07.06.2021 | 20:22
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Sunt anunțate fenomene meteo extreme
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Sunt anunțate fenomene meteo extreme Sursa foto: Hepta

În intervalul 7 – 10 iunie, pe teritoriul Greciei sunt anunțate precipitații abundente, căderi de grindină, furtuni însoțite de intensificări puternice ale vântului şi descărcări electrice intense.

ADVERTISEMENT

Fenomenele își vor face apariția începând de luni, în zona de nord. De marți, acestea se vor extinde în centrul teritoriului, iar, miercuri, vor cuprinde aproape întreg teritoriul elen.

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Sunt anunțate fenomene meteo extreme

„Frontul depresionar îşi va face simţită prezenţa începând cu ziua de luni (7 iunie 2021) în nord, urmând a se extinde în centrul ţării marţi (8 iunie 2021) şi pe aproape întreg teritoriul elen, miercuri (9 iunie 2021)”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

„În acest context, autorităţile elene recomandă evitarea ieşirii pe mare cu ambarcaţiuni de agrement în acest interval,” a adăugat, potrivit unui comunicat, transmis de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Luni, 7 iunie, fenomenele meteo sunt anunțate în Macedonia și Tracia. Acestea își vor face apariția în a doua parte a zilei și seara.

Marți, 8 iunie, sunt vizate de alerta meteorologică zonele: Macedonia, Tracia, Epir, Tesalia. Vremea rea se va simți la prânz și după-amiaza.

Toată zona continentală a Greciei este vizată de fenomene extreme miercuri, 9 mai. Acestea vor fi deosebit de intense în regiunea Peloponez.

ADVERTISEMENT

MAE vine în sprijinul cetățenilor români aflați în dificultate

Ministerul Afacerilor Externe acordă sprijin românilor aflați în situații dificile și a transmis numerele de telefon la care se poate cere asistență, dar și sfaturi pentru călători: „MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088”.

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate, în regim de permanență, de către operatorii Call Center.

ADVERTISEMENT

„De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076,” au mai transmis reprezentanții Ministerului.

„MAE recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie,” au adăugat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!