News

Atenționare de la ANM. Cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale în mai multe județe

08.06.2020 | 10:46
Atentionare de la ANM Cod galben de vijelii grindina si ploi torentiale in mai multe judete
ADVERTISEMENT

Săptămâna începe cu un nou cod galben de ploi abundente transmis de ANM, de această dată pentru o arie mult mai largă de zone din țară. În vigoare este, de asemenea, și o informare de vreme instabilă pentru mai multe zile.

Atenționare de la ANM. Cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale în mai multe județe

Luni, Administrația Națională de Meteorologie Meteorologii a transmis o nouă avertizare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale care cuprinde mai multe județe din România.

ADVERTISEMENT

Avertizarea intră în vigoare luni, ora 13.00 și va fi valabilă până la ora 23.00. Ea va cuprinde județele: Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș, Alba, Arad, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Suceava, Mureș, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Covasna și Neamț.

Meteorologii anunță că luni între orele 13.00 şi 23.00, în Banat, Crişana, Maramureş şi local în Transilvania şi în zonele montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină şi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

ADVERTISEMENT

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Informare meteo actualizată

De asemenea, informarea meteo de duminică a fost actualizată luni de ANM, aceasta fiind prelungită până în miercuri dimineață.

ADVERTISEMENT

Până atunci vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică, în cursul zilei de luni (8 iunie) cu precădere în regiunile vestice, nord-vestice, centrale, precum și în zonele de munte, în noaptea de luni spre marți (8/9 iunie) în sud-vest, iar marți (9 iunie) îndeosebi în jumătatea de vest a teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

ADVERTISEMENT