ADVERTISEMENT
News

Atenționare de la ANM! Mâine ar putea fi cea mai călduroasă zi din an. Câte grade se vor înregistra

Autor: Stefania Bacanu | 29.07.2020 | 20:33
Atenționare de la ANM! Mâine ar putea fi cea mai călduroasă zi din an. Câte grade se vor înregistra
Atenționare de la ANM! Mâine ar putea fi cea mai călduroasă zi din 2020. Câte grade se vor înregistra. Foto: hepta.ro

Mâine ar putea fi cea mai călduroasă zi din 2020, anunță meteorologii. Capitala și alte 21 de județe din țară se află sub codul galben de caniculă. 39 de grade vor fi mâine în București.

ADVERTISEMENT

După două săptămâni de ploi și furtuni care au făcut prăpăd în toată țara, în România se anunță cod galben de caniculă pentru următoarele două zile.

Bucureștiul și mai multe județe din țară vor înregistra temperaturi de 37-39 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Vor fi afectate cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova.

ADVERTISEMENT

Alertă de la ANM! Ne așteaptă cea mai călduroasă zi din an

Pe lângă temperaturile ridicate, disconfortul termic va fi accentuat. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade.

„Foarte probabil că mâine se vor înregistra cele mai ridicate valori, în această vară, până în prezent. Până în momentul de față, cea mai ridicată temperatură pe care am înregistrat-o în această vară este de 36,3 grade, înregistrată în luna iunie.

ADVERTISEMENT

Privind la statistica valorilor din țara noastră, această valoare este adevărat că este mai ridicată decât ceea ce ar trebui să înregistrăm în mod normal, este o temperatură ce caracterizează o zi caniculară, dar este o temperatură foarte departe de zilele de vară în care în țară noastră, pe spații extinse în zonele de câmpie, se înregistrau peste 37 de grade.

Temperaturile care se înregistrează în acest moment în România pot ucide! Un medic avertizează asupra pericolului la care ne expunem dacă ieșim din case. Este vorba despre epuizare termică!

ADVERTISEMENT

Prin urmare, valorile termice pe care le apreciem a se înregistra mâine, în partea de sud a țării, respectiv temperaturi de peste 37 de grade, mergând poate până la 39 de grade, tenperatură înregistrată la umbră, la doi metri deasupra pământului, ar fi de maximum 39 de grade.

Aceste valori termice vor mai fi de interes și pe parcursul zilei de vineri, cel puțin pentru regiunile din sudul țării.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul săptămânii, apreciem că aceste valori termice vor diminua că valoare, respectiv temperaturi care să nu mai atingă 35 de grade, dar este posibil ca pe parcursul săptămânii viitoare să mai vorbim despre zile în care pragul de caniculă, respectiv 35 de grade la umbră, să fie atins”, a spus Gabriela Băncilă, directorul ANM, pentru digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!